Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Στοιχεία «σοκ» για τις ρευματοκλοπές στη Ρόδο

Στοιχεία «σοκ» για τις ρευματοκλοπές στη Ρόδο
Ο μεγαλύτερος όλων των εποχών είναι ο αριθμός των παραβατών που εντοπίστηκαν στο νησί της Ρόδου να κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ, αφού από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, φαίνεται ότι μόνο το 2015 εντοπίστηκαν 612 περιπτώσεις.

Πρόκειται για οικιακούς καταναλωτές, εμπορικές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα κ.α. οι οποίοι είχαν καταφέρει να σταματούν την καταγραφή ηλεκτρικού ρεύματος με διάφορα κόλπα.

Οι μεθοδευμένοι και συντονισμένοι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ, εντόπισαν τις 612 αυτές περιπτώσεις και αντίστοιχα προχώρησαν στις ενέργειες που προβλέπονται.

Έδωσαν εντολή στους νομικούς της εταιρίας και κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές στη δικαιοσύνη, αξιώνοντας έτσι μεταξύ των άλλων και την καταβολή των ποσών που έχασε η ΔΕΔΔΗΕ από τις ενέργειες αυτές.

Στα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι πανελλαδικά για το 2015 ο συνολικός αρθμός των εντοπισμένων ρευματοκλοπών σε όλη τη χώρα, ανέρχεται στις 8.587 σε όλες τις περιφέρειες. Αναλογικά, οι εντοπισμένες ρευματοκλοπές, για τη Ρόδο, είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτές στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.

Από την αρχή του 2016 οι περιπτώσεις εντοπισμού ρευματοκλοπών, έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό για το νησί της Ρόδου αλλά όχι όμως και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, ενώ σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 συνολικά 1.501 ρευματοκλοπές, στη Ρόδο δεν εντοπίστηκε καμία.

Οι έλεγχοι όπως διευκρινίζουν στελέχη της ΔΕΗ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά της Ρόδου. Ειδικά συνεργεία τεχνικών έχουν πάρει εντολή να πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους όλες τις μέρες και τις ώρες για περιπτώσεις που θεωρούν ύποπτες.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί για μια ακόμη φορά πως τέτοιου είδους ενέργειες εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστωμένων ρευματοκλοπών, υποβάλλονται μηνύσεις. Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι στο σύνολο των περίπου 8 εκατ. μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας σε πανελλήνια κλίμακα θα εντατικοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος και η σφράγιση των μετρητών γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε όλους τους καταναλωτές από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που είναι και τα μοναδικά που έχουν δικαίωμα επέμβασης σε αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: