Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Ο Σταθμός στην Τέχνη παρουσιάζει.......!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
SUMMERTIME GIN
βασιζμένο στο έργο GIN GAME του DONALD L.COBURN


Ο Σταθμός στην Τέχνη παρουσιάζει την θεατρική παράσταση SUMMERTIME GIN τα Σάββατα 9, 16 και 23 Απριλίου και τις Πέμπτες 14 και 21 Απριλίου και ώρα 9.30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Δύο γυναίκες βρίσκουν διέξοδο από την μίζερη ζωή τους στην αυλή ενός ιδρύματος, στο οποίο η μια είναι τρόφιμος και η άλλη νοσοκόμα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με συνδετικό κρίκο, ένα παιχνίδι με χαρτιά το ‘GIN’. Όσο το παιχνίδι εξελίσσεται οι ανατροπές και οι συγκρούσεις αυξάνονται και οι δύο τους ακροβατούν απ το κλάμα στο γέλιο. Ένας κλαυσίγελος που τις οδηγεί στην αυτογνωσία και ίσως στην εξιλέωση.  Τελικά ποιος θα είναι ο θύτης και ποιο το θύμα;

Ο συγγραφέας DONALD l. COBURN
Γεννημένος το 1938 στη Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ ήρθε στο προσκήνιο το 1977 γράφοντας το gin game μια και αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που έμαθε από τον πατέρα του.
Το 1978 τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer και έκανε ρεκόρ παραστάσεων στο Broadway. Το gin game έχει παιχτεί και μεταφραστεί σε περίπου 30 χώρες.


Παίζουν
Φόνσια : Γιούλα Παπαδάτου
Σαρλότ : Ευτέρπη Αποστόλου Δημάκη

Σκηνοθεσία Σταθμός στην Τέχνη
Διασκευή κειμένου κ μουσική επιμέλεια Κωνσταντίνος Μπισδας

Σταθμός στην Τέχνη 28ης Οκτωβρίου 41 Λουτράκι.
Τηλ. για κρατήσεις 6977736813 και 6937106936.


ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ - Θέατρο Σκιών & Αφήγηση
"Τα μαγικά μήλα του Βασιλιά και το φτερωτό άλογο"
Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19.30

Η αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου διασκευάζει ένα Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι για Θέατρο Σκιών & Αφήγηση και ο σκηνοθέτης, καραγκιοζοπαίχτης και κουκλοπαίχτης Δημήτρης Μικιός φτιάχνει τις φιγούρες του θεάτρου Σκιών με την παλιά τεχνική της χαρακτικής και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.
Ο μουσικός Gino Arigoni ντύνει ηχητικά και μουσικά το παραμύθι.

Υπόθεση: Στον κήπο του Βασιλιά υπάρχει μια μαγική μηλιά που έχει τα μαγικά μήλα που γιατρεύουν κάθε αρρώστια και πόνο ανθρώπινο. Κάποτε ο Βασιλιάς διαπιστώνει πως κάποιος κλέβει τα μήλα της μαγικής μηλιάς. Έχουν μείνει μόνο τρία. Κάθε βράδυ λείπει κι από ένα και ο βασιλιάς κοντεύει να τρελαθεί από τη στεναχώρια του. Στέλνει τους τρεις γιους του λοιπόν να βρουν τον "κλέφτη". Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει...

Πρόκειται για μια παράσταση που στηρίζεται σε δυο πανάρχαιες παραδοσιακές λαϊκές τέχνες : την τέχνη της Αφήγησης και την τέχνη των Σκιών.
Οι σκιές είναι περισσότερο γνωστές από τον Καραγκιόζη στη χώρα μας, όμως εδώ συναντούν το λαϊκό παραμύθι σε μια μοναδική συνύπαρξη «ντυμένη» με παραδοσιακές μουσικές και τη μαγεία της ανθρώπινης φωνής.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής παράδοσης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους!

Διασκευή-παρουσίαση: Μαρία Παπανικολάου
Δημιουργία φιγούρων/καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Μικιός
Μουσική: Gino Arigoni
Διάρκεια: 1 ώρα

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 103 ετών!
Από τα εγγόνια ως τον παππού και τη γιαγιά!
Γέλιο, όνειρο και φαντασία σας περιμένουν!!!

Σταθμός στην Τέχνη 28ης Οκτωβρίου 41 Λουτράκι.
Τηλ. για κρατήσεις 6977736813 και 6937106936.

Δεν υπάρχουν σχόλια: