Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Λίμνη Ηραίου Περαχώρας: Μια ανάσα από το Λουτράκι


Στην περιοχή Ηραίου, τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, 15 χλμ. από το Λουτράκι, βρίσκεται η μικρή γαλάζια λίμνη του Ηραίου....

την οποία αγκαλιάζει αρμονικά το πευκόδασος δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα γαλάζιου και πρασίνου. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες του ελλαδικού χώρου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν στα πάντα υπήνεμα νερά της τα οποία είναι πολύ αλμυρότερα από της ανοιχτής θάλασσας (ανανεώνονται δε με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης κάθε περίπου έξι ώρες). Η περιοχή αποτελεί ιδανική επιλογή για μονοήμερη εξόρμηση και όχι μόνο!


Επισκεφτείτε το Φάρο Μελαγκάβι!
Λιθόκτιστος φάρος στον κόλπο Αλκυονίδων νήσων που ορθώνει το ανάστημά του πάνω απ;o τα ερείπια του αρχαίου οικισμού και του ιερού της Ήρας. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής φάρου. Χτισμένος ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια, καθίσταται επισκέψιμος, προσφέροντας μοναδική θέα στον κορινθιακό κόλπο... 


Στον Αρχαίο παράδεισο του Ηραίου
Ο Αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σχεδόν δύο χιλιόμετρα μετά τη λίμνη. Σε αυτόν το χώρο μπορεί κάποιος να θαυμάσει, τα ερείπια των ναών, οι οποίοι χρονολογούνται από το 700 π.Χ. και είναι αφιερωμένοι στη θεά Ήρα. Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 1928-1934 από την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών έφεραν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα και δύο ιερά της θεάς Ήρας. Κοντά στους ναούς σώζονται και τα ερείπια αρχαίας αγοράς. Ο χώρος φυλάσσεται αλλά η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: