Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου Α.Ο.Περαχώρας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοπική εφημερίδα και ιστολόγιο προέβησαν σε δημοσιεύσεις που αφορούν στην παραίτηση, τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος της Γ1 Κατηγορίας, του πρώην προπονητή του Α.Ο.Περαχώρας κ. Θανάση Θώδη (Παυλάρα).


 Θεωρούμε ότι το περιεχόμενό τους είναι κατευθυνόμενο και εντελώς εκτός πραγματικότητας και  ταυτόχρονα προσβλητικό για τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ποδοσφαιριστές του Ομίλου.

Για την αντικειμενική ενημέρωση αναγνωστών και φιλάθλων οφείλουμε να παραθέσουμε με πλήρη διαφάνεια τα ακόλουθα γεγονότα, ώστε να διαμορφώσουν αντικειμενική γνώμη.

Αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις τύχες του Α.Ο.Περαχώρας, το περασμένο καλοκαίρι,  επειδή ο Όμιλος βρισκόταν στα πρόθυρα διάλυσης.

Μεταξύ των πρωτεργατών για τη λήψη αυτής της απόφασης ήταν και ο πρώην προπονητής. Από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίστηκαν ομόφωνα οι Αρχές της τακτικής και της στρατηγικής της διοίκησης του Ομίλου, παρουσία του πρώην προπονητή, ο οποίος συμφωνούσε απόλυτα. Μεταξύ των Αρχών αυτών ήταν ο Α.Ο.Π να λειτουργήσει ως αθλητική κυψέλη, ως πρεσβευτής του ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’, ως φορέας αθλητικού ήθους και ύφους, καθώς και νέας αντίληψης και νοοτροπίας, αναφορικά με την κοινωνική και αθλητική  ταυτότητα του Ομίλου.

Όμως από τις πρώτες προπονήσεις και τους πρώτους αγώνες του Πρωταθλήματος η συμπεριφορά του πρώην προπονητή διαφοροποιήθηκε με πολλούς τρόπους. Αρχικά απευθύνθηκε σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια προπόνησης απρεπέστατα και προσβλητικά, παρουσία νεότερων ποδοσφαιριστών και μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Α.Ο.Ρομά, την 29η Νοεμβρίου 2015, ο διαιτητής τον απέβαλε εκτός γηπέδου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αφού εξήλθε, συνέχισε να εξυβρίζει τον διαιτητή και να τον απειλεί, με ακατονόμαστες εκφράσεις που καταχωρήθηκαν στο φύλλο αγώνος και σημειωτέον συνιστούσαν ποινικά αδικήματα. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα παρουσία του αναπληρωτή Γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του ήταν η τιμωρία του, με 20 μόνον ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων, από την πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ Κορινθίας που μας   κοινοποίησε την 3η Δεκεμβρίου 2015. 







Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε δύο επόμενες  συνεδριάσεις, ζήτησε από τον πρώην προπονητή την πλήρη συμμόρφωσή του στις αρχές που ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει. Παρόλα αυτά, σε επόμενο  εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, καίτοι τιμωρημένος και εκτός γηπέδου, απευθύνθηκε με απειλητικές εκφράσεις προς τον διαιτητή, ο οποίος προφανώς δεν αντελήφθη την ταυτότητα του υβριστή και δεν ανέφερε κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα. Υπογραμμίζεται  ότι η συμπεριφορά του αυτή, που συνιστά   υποτροπή, μπορούσε να επιφέρει τον αποκλεισμό του από τα γήπεδα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. 

Επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο είχε παρατηρήσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις του πρώην προπονητή να συνεργαστεί και να λειτουργήσει κι αυτός ως εκφραστής των Αρχών της διοίκησης, αφού συνέχιζε την ανεξάρτητη και αυτόνομη τακτική του, αποφάσισε ομόφωνα να επιδώσει σ΄αυτόν, όπως και στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, την 29η Ιανουαρίου 2016 επιστολή του, για να τους υπενθυμίσει και γραπτώς, τις Αρχές που πρεσβεύει.  Δηλαδή, την ανάδειξη του ήθους και του ύφους των ποδοσφαιριστών της ομάδας, την πειθαρχία του ποδοσφαιρικού τμήματος και τον αμοιβαίο σεβασμό, μεταξύ ποδοσφαιριστών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς εντάσεις, άσχημες συμπεριφορές, προστριβές και φρασεολογία που αμαυρώνουν και προσβάλλουν την εικόνα της ομάδας και του Ομίλου γενικότερα, δημιουργώντας δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Η επίδοση αποσκοπούσε στο να τηρήσουν ο πρώην προπονητής, ο γενικός αρχηγός και οι ποδοσφαιριστές τα παραπάνω, διασφαλίζοντας την συνοχή και  την πειθαρχία του συνόλου της ομάδας, με γνώμονα τη νέα αντίληψη για την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία του Ομίλου.

Ο πρώην προπονητής, αφού την παρέλαβε, εκφράστηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις  προς τον Πρόεδρο, για το πώς εκλαμβάνει την επιστολή. Στη συνέχεια συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου εξέφρασε την διαφωνία του για το περιεχόμενό της και τελικά την επέστρεψε στον Πρόεδρο, με προκλητικό τρόπο.

Παρόλα αυτά και για μία ακόμη φορά, το Διοικητικό Συμβούλιο του επέστησε την προσοχή ότι η συνεργασία μαζί του προϋποθέτει και τον σεβασμό των αποφάσεων που λαμβάνει και του κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Δυστυχώς ο πρώην προπονητής συνέχισε την ίδια τακτική της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας, σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας. Ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Δημήτρης Βασιλείου, επειδή διαπίστωσε φαινόμενα απειθαρχίας και προστριβών στην ομάδα, που προκαλούσαν παράπονα πικρίας και απογοήτευσης, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα την μείωση της αγωνιστικής τους απόδοσης, έφερε το θέμα της απομάκρυνσής του, προς συζήτηση, στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί του είχαν δοθεί τόσες ευκαιρίες, χωρίς αντίκρυσμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση,  συμφώνησε ομόφωνα ότι θα έπρεπε να είχε ήδη αποφασιστεί η διακοπή της συνεργασίας, διατυπώνοντας όμως





επιφυλάξεις για την χρονική στιγμή (τρεις αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος) της απομάκρυνσής του και προτείνοντας την διακοπή της, με τη λήξη του Πρωταθλήματος. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η παραμονή του αλλά ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα ήθελε καμία συνεργασία με τον πρώην προπονητή, για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν δελτίο τύπου, μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος και ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή να τον ενημερώσει προς τούτο.

Όμως ο κ. Θώδης (Παυλάρας), μετά την ενημέρωσή του, από την τριμελή επιτροπή, ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία υπέβαλε την παραίτησή του και αυτή έγινε ομόφωνα αποδεκτή. 



Μετά την παράθεση των παραπάνω γεγονότων, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να επανέλθει στο θέμα, το οποίο θεωρεί λήξαν, έχοντας σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί. Η προαγωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην περιοχή μας, ειδικά μετά την άνοδο της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Κορινθίας, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Η ρήξη με τις νοοτροπίες του παρελθόντος θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.



                                                      Για

                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας



Δημήτριος Βασιλείου                                                     Κοσμάς Θεμέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: