Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

7o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kορινθίας Πελοποννήσου





Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες», μέλος του δικτύου Cultural International Festivals,
θα ανοίξει για 7η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του, στις 19 Οκτωβρίου δίνοντας μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό. 'Εχοντας την αφετηρία του το 2008, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων της νέας πόλης της Κορίνθου, το φεστιβάλ κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό και να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις στην Κόρινθο, στο Λουτράκι, στο Κιάτο, στο Ναύπλιο, στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στόχος του φεστιβάλ επίσης είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στη κατηγορία ταινιών “ΓΕΦΥΡΕΣ-Παγκόσμιος Κινηματογράφος”, ενώ στο τέλος θα απονεμηθούν τα βραβεία «Πήγασος» (σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, σκηνικών/ κοστουμιών, α' και β' ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.α.), αλλά και ένα ειδικό βραβείο CINE @ART σε ασπρόμαυρη / art ταινία, δίνοντας την ευκαιρία στο σκηνοθέτη του να συμμετέχει και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Τιμητική τους φέτος έχουν οι ταινίες με Κορίνθιους συντελεστές ή το Κορινθιακό τοπίο ανεξαρτήτου έτους παραγωγής. Μία από τις καινοτομίες του φετινού φεστιβάλ είναι η ζωντανή παρουσίαση από τους ίδιους τους συνθέτες της πρωτότυπης μουσικής που έχουν γράψει σε ταινίες μικρού ή/και μεγάλου μήκους. Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος ο φιλόξενος κι ατμοσφαιρικός πολιτιστικός χώρος στο Λουτράκι “Σταθμός στη Τέχνη”.
Το Φεστιβάλ καλεί τους κινηματογραφιστές που θέλουν να συμμετέχουν να καταθέσουν καταρχήν την αίτησή τους διαδικτυακά στην ιστοσελίδα http://piff.cineartfestival.eu/gr/submission/ μέχρι τις 16 Αυγούστου 2016:
·         Ταινίες ανεξαρτήτου χρόνου παραγωγής και διάρκειας με συντελεστές από την Κορινθία ή που έχουν φόντο το Κορινθιακό τοπίο.
·         Συμμετοχή συνθετών με τη ζωντανή εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής για ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους. Πληροφορίες 6972080441.
·         Ταινίες παραγωγής των τελευταίων 36 μηνών με τις παρακάτω προδιαγραφές:
α) μικρού μήκους (διάρκειας μέχρι 20 λεπτά)
β) μεγάλου μήκους (διάρκειας μέχρι 120 λεπτά)
·         Ασπρόμαυρες ταινίες ανεξαρτήτου διάρκειας και έτους παραγωγής
·         Τreatment μέχρι 2 σελίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά για σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους στο email: Cineartpress@gmail.com με την ένδειξη "Διαγωνισμός σεναρίου CINE@ART".
Όπως κάθε χρόνο η VIP κριτική επιτροπή για τον 'Χρυσό Πήγασο' σε ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος” αποτελείται από άτομα από το χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Φέτος την απαρτίζουν ο σκηνοθέτης και διευθυντής του “Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κορινθίων” κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, ο Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson, ο Χολυγουντιανός Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), Grease (1978 κ.ά.) και  ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών κινηματογραφικών λεσχών κ. Δημήτριος Καλαντίδης.
Θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση για σύσταση ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής από σινεφίλ, Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο email: Corinthfest@gmail.com
Ιστοσελίδα: piff.cineartfestival.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια: