Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Αλέκος Γιαννάκης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός των βιντεοταινιών και του 'Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα'

 
Έφυγε από τη ζωή, μετά από προβλήματα στην καρδιά, ο ηθοποιός της δεκαετίας του '80, Αλέκος Γιαννάκης. Πρωταγωνίστησε στο "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα", ήταν γνωστός ως ραδιοερασιτέχνης με το ψευδώνυμο "Αλέκος ο Εξπλόουζ"
Έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Γιαννάκης σε ηλικία 58 ετών μετά από προβλήματα στην καρδιά.
Συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το 1990.
Οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν το 1983 στις ταινίες "Σερίφης ο Μηχανοφάγος", του Όμηρου Ευστρατιάδη, δίπλα στον αξέχαστο Γιάννη Γκιωνάκη και τον Κώστα Βουτσά και "Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 2", επίσης του Όμηρου Ευστρατιάδη.
Το 1984, συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη "Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 3" και "Εθνική Παπάδων" (γνωστή και με τον τίτλο "Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους") και την κωμωδία του Βασίλη Μπουντούρη "Εδώ Είναι Βαλκάνια", στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο αξέχαστος Σταύρος Παράβας.
Έπαιξε επίσης στις ταινίες "ο Ροζ Γάτος" και "Οι Πόντιοι". Το 1986, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη "Τα Τούβλα", με τους αξέχαστους Ντίνο Ηλιόπουλο και Σωτήρη Μουστάκα και τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, "Αγάπησα Έναν Πόντιο", με τον μεγάλο Κώστα Βουτσά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, "Ο Δυναστείας", με βασικό πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα και "Ο Καβαλάρης των F.M. Stereo", "Επάγγελμα: Γυναίκα", γνωστή και με τον τίτλο "Μια Ζωή Πατίνι", όπου πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Κώστας Τσάκωνας και η Πηνελόπη Πιτσούλη.
Το 1987, συμμετείχε στη φαρσοκωμωδία του Βασίλη Σκαράκη "Λόρδαν ο Βάρβαρος" (παρωδία του "Κόναν ο Βάρβαρος" με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ).
Είχε εμφανιστεί επίσης στη φαρσοκωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη (πρώτη προβολή 23/2/1990) "Απαγωγή στα Τυφλά" όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης και Καίτη Φίνου.
Συμμετείχε επίσης σε δεκάδες βιντεοταινίες.
Ο κινηματογραφικός πατέρας του Όμηρος Ευστρατιάδης μίλησε στην εφημερίδα Espresso:
"Λυπήθηκα πολύ για τον χαμό του. Ο Αλέκος είχε κάτι το ιδιαίτερο και τον προτιμούσα στις ταινίες μου. Εκτός από πολύ καλός ηθοποιός, ήταν και εξαιρετικός τεχνίτης του ξύλου", είπε ο γνωστός σκηνοθέτης.
Μαζί είχαν συνεργαστεί και στο remake που γυρίστηκε το 2011 για το "Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα". Παράλληλα ήταν ενεργός ως ραδιοερασιτέχνης ήδη από τη δεκαετία του '70, εκπέμποντας στα μεσαία από την περιοχή του Μπραχαμιού, και προσφάτως από αγρόκτημα στα Σπάτα. Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Αλέκος Εξπλόουζ" ενώ συχνά αυτοαποκαλούνταν "ο Σεξ".
Η κηδεία του Αλέκου Γιαννάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7 στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: