Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ (Attica Enduro Cup 2010 ) ΒΙΝΤΕΟ)

0017_ENPE140310
Η Περαχώρα Λουτρακίου υποδέχτηκε τον πρώτο αγώνα του Attica Enduro Cup για το 2010, την Κυριακή 14 Μαρτίου. Συντροφιά με κρύο και ελαφρύ ψιλόβροχο οι συμμετέχοντες οδήγησαν την διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή, με τους συνολικά 93 αθλητές των οκτώ κατηγοριών να απολαμβάνουν τον βρεγμένο και λασπερό αγώνα.

Η πολύ καλή συνεργασία της τοπικές λέσχης (ΜΟΛΠ) επέφερε ένα άριστο αποτέλεσμα και πάλι στην περιοχή που αναλαμβάνει για τρίτη φορά αγώνα Attica Enduro. Τα χαμόγελα και τα συγχαρητήρια μετά το τέλος του αγώνα ήταν η καλύτερη επιβράβευση. Ο καιρός βοήθησε να αυξήσει το επίπεδο δυσκολίας, να κρατήσει την αδρεναλίνη σε υψηλά όρια, αλλά και να μην υπάρχουν γκρίνιες. Οι δυο ειδικές στον αγώνα προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των θεατών, με την γρήγορη ειδική motocross να γίνεται δυσκολότερη στο δεύτερο πέρασμά της, ενώ η ειδική city enduro, πολύ κοντά από το σημείο της εκκίνησης, ήταν δίπλα στον δρόμο, αμφιθεατρική ανάμεσα σε δέντρα με πανοραμική θέα.

1288_ENPE140310
Απονομές στην Λέσχη του ΜΟΛΠ και
στον Δήμαρχο Γ.Γκιώνη από την Motor & Nature
στον Δήμαρχο Γ.Γκιώνη από την Motor & Nature
Στην κατηγορία Ε1 ο Ηλίας Λιάγκας (130, ΛΕΔΙΛΑ) δεν άφησε περιθώρια στους υπόλοιπους εννέα συναθλητές του. Καταφέρνοντας να είναι ο πιο γρήγορος σε όλα τα χρονομετρημένα περάσματα αναδείχτηκε άξια πρώτος στην κατηγορία του, με συνολικό χρόνο 16:18 λεπτά. Δεύτερος ο Ανδρέας Αλιφαντής (181, ΑΤΤΙΚΟ) που έμεινε ενάμιση λεπτό πίσω από τον δεύτερο. Τρίτος ο Γιάννης Καλογήρου (111, ΑΜΟΤΟΕ) ακολούθησε με δέκα δευτερόλεπτα διαφορά. Στην τέταρτη θέση ο Γιάννης Καπερναράκος (118, ΑΜΟΤΟΕ) φάνηκε να ξυπνάει στο δεύτερο κύκλο,  καταγράφοντας πολύ καλύτερους χρόνους στις ειδικές. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Απόστολος Ζήσης (165, ΑΤΤΙΚΟ) και Αιμίλιος Κολτσίδας (121, ΑΜΟΤΟΕ) στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Εννέα τερματίσανε τον αγώνα, με τον Παντελή Τρομπούκη (176, ΛΕΜΟΤ) να εγκαταλείπει.
Ηλίας Λιάγκας (130, ΛΕΔΙΛΑ)
Ηλίας Λιάγκας (130, ΛΕΔΙΛΑ)

Στην πολυπληθή Ε2 κατηγορία, με τις 24 συνολικά συμμετοχές, νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Ζάχαρης (298, ΛΕΜΟΤ) που ανέβασε στροφές μετά την πρώτη ειδική, φτάνοντας στο τερματισμό έχοντας κάνει συνολικό χρόνο 17:16 λεπτά. Ο Αργύρης Χασιώτης (235, ΜΟΤΟΛΕΒ) έκανε ένα καλύτερο δεύτερο γύρο και τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία του με 34 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο. Τρίτος στην κατάταξη ο Γρηγόρης Τσαντίκος (234, ΜΟΤΟΛΕΒ) δέχτηκε αρκετή πίεση από τον Φώτη Τζαμαλουκά (201, ΛΕΜΟΤ) αλλά τον κράτησε τελικά πέντε δευτερόλεπτα πίσω του στην τέταρτη θέση. Την πρώτη βραβευμένη εξάδα έκλεισαν οι Ξενοφών Αντζελούς (228, ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ) και Αντώνης Μαλλίδης (276, Μ.ΚΑΒΑΛΑΣ). Επτά εγκαταλείψεις είχε η κατηγορία Ε2.

Παναγιώτης Ζαχαρης (298, ΛΕΜΟΤ)
Παναγιώτης Ζαχαρης (298, ΛΕΜΟΤ)
Αρκετές συμμετοχές είχε και η κατηγορία Ε3, με έντεκα αθλητές σωματείων να εκκινούν το πρωί της Κυριακής στην Περαχώρα. Νικητής με 33 δευτερόλεπτά διαφορά από τον δεύτερο αναδείχτηκε ο Αριστείδης Δημόπουλος (343, ΑΜΟΤΟΕ) με συνολικό χρόνο ειδικών 18:45 λεπτά. Ο Χάρης Δημόπουλος (317, ΑΜΟΤΟΕ) τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση. Ο Δημήτρης Χειμώνας (330, ΑΡΗΣ) ακολούθησε στην τρίτη θέση, ανοίγοντας τον χορό του «καπέλου». Τέταρτος της κατηγορίας Ε3 ο Μανώλης Ρουμελιώτης (310, ΑΤΤΙΚΟ) κράτησε την θέση για δυο μόλις δευτερόλεπτα από τον Ανδρέα Μπεσίρη (333, ΛΕΜΜ) που κάλυψε την πέμπτη θέση. Την βραβευμένη εξάδα έκλεισε ο Μανώλης Καρποδίνης (319, ΑΤΤΙΚΟ). Τρείς εγκαταλείψεις είχε η κατηγορία.
Αριστείδης Δημόπουλος (343, ΑΜΟΤΟΕ)
Αριστείδης Δημόπουλος (343, ΑΜΟΤΟΕ)
Η κατηγορία Junior έξι εκκινήσανε τον αγώνα, από τους οποίους μόνο οι τρείς έφτασαν να ολοκληρώσουν τον πρώτο Attica Enduro. Την πρωτιά της κατηγορίας την έκρινε το ένα λεπτά ποινής που δέχτηκε ο Αλέξιος-Λώρεντς Βαμβακάς (488, ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ) που τον έριξε στην δεύτερη θέση, με τελικό νικητή τον Γιάννη Αλιφαντή (418, ΑΤΤΙΚΟ) με συνολικό χρόνο 18:44 λεπτά με 22 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο. Ο Θωμάς-Ριζοσπάστης Μοσχόπουλος (404, ΛΕΜΜ) κάλυψε την τρίτη θέση της κατηγορίας.
Γιάννης Αλιφαντής (418, ΑΤΤΙΚΟ)
Γιάννης Αλιφαντής (418, ΑΤΤΙΚΟ)
Δυναμική η παρουσία της κατηγορίας Veteran με αριθμό των συμμετοχών να φτάνει στους 13 αθλητές σωματείων. Ο Στράτος Μυρογιάννης (51, ΜΟΘ) δεν άφησε το γκάζι στις ειδικές και άξια πήρε την πρώτη θέση στην EV με συνολικό χρόνο 17:38 λεπτά. Δεύτερος με 1 λεπτό 19 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο Σπύρος Σταματόπουλος (504, ΛΕΜΜ) με τον Ιορδάνη Σταματάκη (52, ΜΟΘ) να ακολουθεί με ενάμιση λεπτό διαφορά στην τρίτη θέση. Την πρώτη βραβευμένη εξάδα ολοκλήρωσαν οι Μιχάλης Στεργίδης (570, ΑΜΟΤΟΕ), Μιχάλης Λαβασάς (521, ΑΜΟΤΟΕ) και Θωμάς Ματσίκας (550, ΑΡΗΣ). Την εικόνα της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι τέσσερις εγκαταλείψεις και μια ποινή αποκλεισμού.
Στράτος Μυρογιάννης (51, ΜΟΘ)
Στράτος Μυρογιάννης (51, ΜΟΘ)
Κατηγορία ET
Έναν γύρο είχαν να καλύψουν οι δέκα συνολικά συμμετέχοντες της κατηγορίας Tour, με τον Νίκο Λέκκα (603, ΛΕΜΟΤ) να βγαίνει άξια νικητής με συνολικό χρόνο 10:49 λεπτά, χάρη στα δύο λεπτά ποινής που δέχτηκε ο Βασίλης Κολιόπουλος (635, ΛΕΜΜ) που τον έριξαν τελικά στην δεύτερη θέση. Τρίτος με 23 λεπτά ποινής, ο Γιάννης Κουρούπης (660, ΦΙΛΜΑ), με τον Νίκο Κορακάκη (622, ΑΤΤΙΚΟ) να ακολουθεί με 30 λεπτά ποινής στην τέταρτη θέση. Πέμπτος της κατηγορίας τερμάτισε ο Βασίλης Αποστολόπουλος (649, ΦΙΛΜΑ) μαζεύοντας 32 λεπτά ποινής, με τον Κλεόβουλο Σκουλαρίκη (623, ΛΕΜΟΤ) να κλείνει την κατηγορία, έχοντας μαζέψει 33 λεπτά ποινής. Τέσσερις εγκαταλείψεις είχε η κατηγορία, μεταξύ αυτών και η μοναδική γυναίκα που έλαβε συμμετοχή, Πολυτίμη Κυριακοπούλου (611, ΛΕΜΟΤ).
Απονομή στην ET από τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας Γεώργο Γκιώνη (αρι.)
Απονομή στην ET από τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας Γεώργο Γκιώνη (αρι.)
Κατηγορία PRO
Πραγματικά πολύ γρήγορος ο Κίμων Καράμπελας (724, ΑΤΤΙΚΟ) στις ειδικές, έχοντας καταφέρει συνολικό χρόνο 15:16 λεπτά και αφήνοντας μακριά κάθε απειλή από τους υπόλοιπους συναθλητές του. Κοντά στα δυο λεπτά διαφορά άφησε τους Αριστείδη Χριστοφίδη (733, ΑΡΗΣ) και Κώστα Χαχάγια (788, ΑΜΟΤΟΕ) που κάλυψαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στον αγώνα. Τέταρτος από κοντά ο Βασίλης Παπαδημητρίου (799, ΑΜΟΤΟΕ), με τον Δημήτρη Κούρλα (731, ΑΜΟΤΟΕ) να καλύπτει την έκτη και τελευταία συμμετοχή της κατηγορία PRO.
2248_ENPE140310
Κατηγορία CH
Ο Σταμάτης Μαντάς (934, ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ) με συνολικό χρόνο 14:04 λεπτά στις ειδικές αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία champion αφήνοντας για μόλις τρία δευτερόλεπτα στην δεύτερη τον Γιώργο Κοινωνά (902, ΣΜΟΚ). Τρία δευτερόλεπτα χώριζαν και το επόμενο ζευγάρι. Ο Γιώργος Μανωλίδης (933, ΑΜΟΤΟΕ) ανέβηκε στην τρίτη θέση με τον Παναγιώτη Θερριό (931, ΛΕΜΟΤ) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Οι Αλέξης Ζώρας (920, ΜΟΛΕΚ) και Μιχάλης Μιμίκος (938, ΑΜΟΤΟΕ) έκλεισαν την πρώτη βραβευμένη εξάδα. Την κατηγορία Ch έκλεισαν οι Ελ.Πανέτης (950, ΑΡΗΣ) και Χρ.Αλεξίου (936, ΑΡΗΣ), με τον Φ.Κολιοπάνο (999, ΜΟΓ) να εγκαταλείπει στο πρώτο Attica Enduro Cup στην Περαχώρα Λουτρακίου.0055_ENPE140310
ενική
Πρώτος γενικής ο Ηλίας Λιάγκας (130, ΛΕΔΙΛΑ) που αποδείχτηκε με διαφορά ο πιο γρήγορος μεταξύ των 45 αθλητών της γενικής. Δεύτερος ο Παναγιώτης Ζάχαρης (298, ΛΕΜΟΤ) κοντά στο ένα λεπτό διαφορά, με τον Στράτο Μυρογιάννη (51, ΜΟΘ) από κοντά στην τρίτη θέση. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Ανδρέας Αλιφαντής (181, ΑΤΤΙΚΟ), Αργύρης Χασιώτης (235, ΜΟΤΟΛΕΒ) και Γρηγόρης Τσαντίκος (234, ΜΟΤΟΛΕΒ).
Επόμενο ραντεβού στις 18 Απριλίου 2010, για τον 2ο αγώνα του Attica Enduro Cup ‘10
Περισσότερες φωτογραφίες
Όλες οι φωτογραφαφίες του αγώνα, υπάρχουν στο www.racephoto.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
MOTOR & NATURE
Η μάχη της λάσπης
Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, ένας αγώνας enduro δεν αναβάλλεται, απλά γίνεται καλύτερος!
Η καλοκαιρία είχε αρχίσει να μας εκνευρίζει και το χειμωνιάτικο φόντο άρχισε να γίνεται ανάμνηση. Όμως ο καιρός σε λίγες μόλις ώρες έφερε τα πάνω-κάτω. Οι 170C έγιναν μόλις 3!
Η λιακάδα μετράπηκε σε βροχή και ομίχλη και το σκηνικό έγινε άγριο! Το σκληρό χώμα μαλάκωσε, τόσο που έγινε λάσπη ικανή να καταπιεί αναβάτες. Κι οι αναβάτες από έναν περίπατο βρέθηκαν σε μάχη. Από τους 92 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, την σημαία του τερματισμού αντίκρυσαν μόλις 53 από αυτούς. Παρά το βαρύ τερέν που όσο περνούσε η ώρα γίνοταν όλο και δυσκολότερο, οι μάχες των αθλητών κράτησαν το θέαμα ψηλά και τους θεατές που αψήφησαν κρύο, βροχή και λάσπη στις θέσεις τους. Ειδικά η δυναμική επιστροφή της κατηγορίας champion χάρισε ομηρικές μάχες ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της χώρας, με νικητή τον Σ. Μαντά με μόλις 3sec ιαφορά από τον Γ. Κοινωνά. Η ευχάριστη
έκπληξη του αγώνα ήταν η η σαρωτική παρουσία ενός νέου αγωνιζόμενου, του Ηλία Λιάγκα από την Σπερχειάδα, που στην πρώτη του εμφάνιση, κέρδισε την κατηγορία του (Ε1) αλλά και την γενική, με 2ο γενικής τον τοπικό Παναγιώτη Ζαχαρή, νικητή της Ε2 και 3ο τον Στράτο Μυρογιάννη νικητή της ΕV, που μας τίμησε με την συμμετοχή του από την Μυτιλήνη.
Σας περιμένουμε στον 2ο αγώνα του Attika Enduro Cup 2010, στην Αίγινα στις 18 Απρίλη σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο με ποικιλόμορφο τεραίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: