Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείων Περαχώρας


Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας


Αγαπητοί φίλοι μας,
       Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείων Περαχώρας εκφράζει τη μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, που μετά από 30 και πλέον χρόνια, στις 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας.
            Ημέρα γιορτής για το χωριό μας. Γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας ενός κτιριακά άρτιου και υποδειγματικού κτηρίου ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία.
Το νέο Πνευματικό Κέντρο στόλισμα για τον τόπο μας θα αποτελέσει τον πυρήνα για την πολιτιστική-πνευματική-κοινωνική ανάπτυξη και αναβάθμιση του τόπου.
     Στόχος όλων μας είναι να το εκμεταλλευτούμε δημιουργικά και ωφέλιμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας,  να το μεταμορφώσουμε σε ένα ζωντανό οργανισμό που  να σφύζει από ζωή, να μπαινοβγαίνει και να το χαίρεται πολύς κόσμος, να μην παραμείνει ένα κτίριο κλειστό, ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο.   Να εμπλουτιστεί με βιβλιοθήκη πλήρως εξοπλισμένη, με υπολογιστές, με εργαστήρια παραδοσιακού και μοντέρνου χορού μουσικής, χορωδία, περιοδικές εκθέσεις, συζητήσεις, διαλέξεις με την ανάπτυξη θεμάτων που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.
        Να αποτελέσει Σημείο αναφοράς των τοπικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας και να στεγάσει επιμορφωτικά προγράμματα που θα προσφέρουν μόρφωση, επιμόρφωση, γνώση, χαρά και διασκέδαση.
 
Διπλή γιορτή για τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων σχολείων Περαχώρας γιατί:
1.    το πνευματικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του και βρήκε το χωριό μας ενωμένο με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος "Μαγικά Χριστούγεννα στην Περαχώρα", στην συνεύρεση και συνεργασία όλων των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας και συμμετέχουν στο εορταστικό διήμερο ποικιλοτρόπως. 
2.   η 1η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο νέο κτήριο είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έκαναν κυριολεκτικά ποδαρικό καθώς τις δυο αυτές ημέρες ο χώρος πλημμύρισε από παιδικές φωνές που ηχούσαν από όλες τις γωνιές του κτηρίου στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τον χώρο. Τον χώρο που τους ανήκει. Ανήκει στο μέλλον των παιδιών μας και χρέος μας είναι να το μετατρέψουμε σ΄ ένα όμορφο, χαρούμενο, σύγχρονο, λειτουργικό και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ένα ζωντανό κύτταρο που μέσα από ωφέλιμα, δημιουργικά και παραγωγικά επιμορφωτικά προγράμματα θα πλάσουμε υγιείς ανθρώπους.

           Για να διατηρηθεί η παράδοσή μας και η ανάπτυξη της περιοχής, χρειάζονται άνθρωποι κοινωνικά υγιείς, άνθρωποι που να βρίσκουν διέξοδο στην κοινωνία που ζουν. Όμως για να έχουν διέξοδο, πρέπει να υπάρχει πολιτισμός σε όλες τις μορφές του, μια υγιή κοινωνία. Στην αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις είναι πολλές. Ναρκωτικά, εγκληματικότητα, αλητεία και διάφορες σύγχρονες ψυχοκοινωνικές καταστάσεις.
      Ευελπιστούμε στην επίτευξη της εξοικείωσης των παιδιών σε θέματα πολιτισμού αλλά και σε θέματα τρόπου διαβίωσης, τρόπου ζωής, καθώς ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. 

     Ευχόμαστε λοιπόν το Νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας να είναι η αρχή μιας νέας ζωής του τόπου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: