Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θα χρειαστεί να επιβάλλει άμεσα περικοπές περί τα 5 δισεκατομμύρια, να μειώσει πολύ την συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Φωτογραφία του Ioannis Nasioulas.
Ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θα χρειαστεί να επιβάλλει άμεσα περικοπές περί τα 5 δισεκατομμύρια, να μειώσει πολύ την συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης να αυξήσει τους έμμεσους φόρους και άλλο. Αυτά, συνυπολογίζοντας πως το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ θα λήξει άμεσα. Και η χώρα μας θα αποδειχθεί η μόνη που δεν είχε ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του.
Είναι η τελευταία του ευκαιρία να κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση και να συνεχίσει για την επόμενη. Να παραμείνει το ΔΝΤ. Να μην καταπέσει η δανειακή σύμβαση με τον ESM. Και να κρατήσει την χρηματοδοτική γραμμή του Μνημονίου ανοικτή.
Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε 4ο Μνημόνιο με την πιστή ολοκλήρωση του παρόντος, το 2018. Το ΔΝΤ θα συμμετέχει σ αυτό χωρίς να δίνει λεφτά. Θα επιβλέπει τα μέτρα. Λεφτά θα δίνει ο ESM.
Αν ο Πρωθυπουργός δεν δεχθεί να επιβάλλει τώρα τα αιματηρά μέτρα που ο ίδιος προκαλεί, θα τα λάβει ο κύριος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές. Περαιτέρω αργοπορία και πολιτική δηλητηρίαση από μέρους της Κυβέρνησης θα μας φέρει πιο κοντά:
1. Στην οριστική παύση της ξένης χρηματοδότησης.
2. Στην ανάγκη για άμεσο μηδενισμό των ελλειμμάτων.
3. Στην αθέτηση πληρωμής των ομολόγων που λήγουν.
4. Στην άμεση λύση των τραπεζών και στην δήμευση των καταθέσεών τους.
Ή στην άτακτη έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς μεγάλη χαρά πολλών Ευρωπαικών Κυβερνήσεων.
Όπως έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί. Πάντως, αν επιδιώξει να πτωχεύσει την Ελλάδα, θα βρει αντίδραση. Και θα του ζητηθούν ευθύνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: