Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

κιατο


Επιμέλεια Μίνα Γιαννούλη

Η Βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαϊου στο Πολιτιστικό Κέντρου Κιάτου, στο πλαίσιο  του διημέρου, «Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση»
Φορέας υλοποίησης: Κέντρο ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»
& Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Κιάτου
με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Γεώργίου & Βικτωρίας Καρέλια»
Την τιμητική εκδήλωση παρουσίασε ο  Λιάβας Λάμπρος  καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών και γνωστός από τις  εκπομπές του για την παραδοσιακή μουσική  «Το Αλάτι της Γης»

Ο κ.Λιάβας ξεκίνησε στην εισαγωγή της εκδήλωσης  λέγοντας «ότι σε τούτο τον κόσμο που ζούμε άλλοι τον είχαν πριν και άλλοι τον καρτεράνε… Θα πρέπει λοιπόν να τον παραδώσουμε όπως πρέπει στις μελοντικές γενιές για να διατηρούμε την παράδοση και την ιστορία μας.
Η παράδοση είναι μία αλυσίδα .. κάντε τα παιδιά κρίκους της αλυσίδας αυτής.
Η παράδοση δεν είναι μία παράσταση. Χρειάζεται συντονισμό, σύμπραξη και συμμετοχή για να την μεταλαμπαδεύσουμε … Η παράδοση και η μουσική είναι το αλάτι της γης μας , είναι η νοστιμιά της γης που χρειάζεται συνεχή συντήρηση» !
Από την Περαχώρα βραβείο έλαβαν για την προσφορά τους στην μουσική Παράδοση ως βιωματικοί τραγουδιστές  ο Σπύρος Π.Θώδης ( Γκότσης ) και από το Λουτράκι Λέκκας Δημήτριος ( Νταμάζος ) οι οποίοι και αφιέρωσαν στο κοινό και από ένα τραγούδι!
Από την Κορινθία βραβεύτηκαν οι παλαίμαχοι οργανοπαίκτες :Δήμας Γεώργιος ( βιολί), Σκόρδας Κων/νος (βιολί ) , Κλωνής Ιωάννης (Κλαρίνο ) ,  Εφραιμόπουλος  (κιθάρα – τραγούδι ) ,Κορδούλης Ηλίας (κιθάρα –τραγούδι )
Στην συνέχεια τραγούδησαν  η Χορωδία του ΚΑΠΗ Κιάτου ι η κ.Μ.Μπούρα από την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου.
Τέλος η όμορφη και συγκινητική αυτή βραδια  έκλεισε με  τραγούδι συρτό   του  Θώδης Σπύρου και  Λέκκα Δημήτριου, το «Μωρή Περαχωρίτησσα τίνος κουνάς το χέρι» !
Συγχαρητήρια στην διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: