Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κόρινθος: Στέκι ναρκομανών δίπλα σε σχολείο ! (αποκλειστικές εικόνες)

Κόρινθος: Στέκι ναρκομανών δίπλα σε σχολείο ! (αποκλειστικές εικόνες)


Στέκι ναρκομανών έχει γίνει το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου πίσω ακριβώς από το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου στον Συνοικισμό. Πρόκειται για το εκκλησάκι που έχει πλέον καταστραφεί και δεν λειτουργεί.


Αυτό τον χώρο βρήκαν κάποιοι για να τον κάνουν στέκι τους, ενώ ακριβώς δίπλα, στα 5 μέτρα, βρίσκεται το προαύλιο των δύο σχολείων που υπάρχουν στην περιοχή.

Το εκκλησάκι είναι κλειδωμένο με αλυσίδα στην κεντρική του είσοδο και δεν μπορεί να μπει κανείς από κει. Όμως, οι επιτήδειοι έχουν φροντίσει κι έχουν σπάσει το παράθυρο που βρίσκεται στα ανατολικά και στο σημείο που βρισκόταν το ιερό (!) του ναού και μπαίνουν από κει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, φτιάχνουν τη δόση τους εκεί που άλλοτε ήταν η Αγία Τράπεζα (!) και τη θέση των ιερών αντικειμένων έχουν πάρει τα σύνεργα και οι σύριγγες!
Αρκετές φορές κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε, μικροί μαθητές έβλεπαν ναρκομανείς να μπαινοβγαίνουν στο χώρο κι αυτό ήταν κοινό μυστικό.

Φαίνεται ότι κάποιοι ή και η ίδια η αστυνομία σφράγισε την κεντρική είσοδο πιστεύοντας ότι έτσι θα ματαιώσει τα σχέδιά τους στο μέλλον. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν συνέβη και η δράση τους συνεχίζεται κανονικά.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει άμεσα να απασχολήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, σύλλογο Γονέων, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και σίγουρα πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά…
Γ.Ρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: