Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου : 57 χρόνια ιστορίας και Πολιτισμού !

 

    Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. ..

     Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών, με ενεργά τα 70 και πλέον εξ’ αυτών.

     Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ
(Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (Culture Center και Pickwick Theater, Σικάγο).

     Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εκτός της σύμπραξης σπουδαίων σολίστ (Σπύρος Μουρίκης, Χρήστος Καλούδης, Ανίλντα Λιάκου, Ελπινίκη Ζερβού, Νίκος Στεφάνου, Κική Τροχάνη, Λουκία Σπανάκη) ή τη συμμετοχή της σε εκδήλωση του Διονύση Σαββόπουλου,  έχουν συμπράξει και άλλοι γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες (Γιάννης Βογιατζής, Πασχάλης Αρβανιτίδης κ.α.) ενώ στην καθιερωμένη «βραδιά πανσελήνου» του Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου
Βουλιαγμένης έχουν συμπράξει οι ερμηνεύτριες Νίνα Λοτσάρη, Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Ασλανίδου και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

     Το 2013 σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Danza Flamenca Grupo η Φιλαρμονική παρουσίασε σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα την όπερα Carmen του Georges Bizet στο θέατρο Badminton.

      Φέτος, στα πλαίσια του Loutraki Festival 2017, η Φιλαρμονική παρουσίασε μια μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα που αναμένεται μάλιστα να επαναληφθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

     Από τους πλέον στενούς συνεργάτες της Φιλαρμονικής ο Αλέξης Κωστάλας.

     Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο Δ. Γεωργακόπουλο και στελέχη της ελληνοαμερικάνικης Ομοσπονδίας στο Σικάγο

Ο υπουργός πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης στο Σύνταγμα με το Μαέστρο Χρήστο Καλούδη και τις Μαζορέτες της Φιλαρμονικής.
Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Η παράσταση της όπερας Carmen στο Θέατρο Badminton!
Από τη συναυλία της Νίνας Λοτσάρη στην πρώτη σύμπραξη της Φιλαρμονικής για τη βραδιά πανσελήνου στο Ηραίον επί προεδρίας Μιχάλη Δρίτσα.




           
Σικάγο 2007

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ελευθερία Αρβανιτάκη 2015




loutrakiblog
Επιμέλεια Xara

Δεν υπάρχουν σχόλια: