Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Σταύρος Δρίτσας : O νεαρός Λουτρακιώτης πιανίστας που διαπρέπει στο εξωτερικό (συνέντευξη)



Πάντα με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παρακολουθούμε την πορεία και την εξέλιξη ανθρώπων, κυρίως νέων που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς (επιστήμη, αθλητισμό, τέχνες κλπ)...

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον μόχθο που πρέπει να καταβάλουν, σε καιρούς τόσο δύσκολους από οικονομικής και όχι μόνο άποψης, προκειμένου να σπουδάσουν, να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις και κυρίως, να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις ενίοτε αξεπέραστες οικονομικές απαιτήσεις της μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό, κάθε επιτυχία τους θα πρέπει να θεωρηθεί πραγματικό επίτευγμα. Και στην περίπτωση του νεαρού συμπολίτη μας, πιανίστα Σταύρου Δρίτσα, αυτό αποτελεί όντως γεγονός.

Σε ηλικία μόλις 21 ετων, έχοντας  ήδη εμφανιστεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Σκωτία, Γαλλία, Ρωσία και Βέλγιο κι έχοντας στο ενεργητικό του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών,.. Schola Cantorum de Paris και Guildhall School of Music and Drama of London, το όνομα του Σταύρου Δρίτσα έχει αρχίσει να καθιερώνεται στους κύκλους της κλασικής μουσικής σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

 Βραβευμένος σε όλους τους πανελλήνιους Διαγωνισμούς πιάνου και με ηχογραφησεις/εμφανίσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το BBC Radio 3, η έδρα του πλέον είναι στο Λονδίνο, αλλά επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα για συναυλίες καθώς κι ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της Χ.Ο.Ν.

Το ταλέντο του και οι ερμηνείες του έχουν επαινεθεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής παγκοσμίως, ενώ οι πρόσφατες συναυλίες του έχουν λάβει εξαιρετικής κριτικής από τον τύπο.
O Σταύρος  παραχώρησε συνέντευξη στο loutrakiblog.gr και  αξίζει να την παρακολουθήσετε ! Ενα παιδί, με ταλέντο, συνετό, ευγνώμων, αναφέρεται στην οικογένειά του, στους δασκάλους του, στις σπουδές του, σε όσους στάθηκαν στο πλευρό του και τον βοήθησαν.. Εκφράζει όμως και την πικρία του, που δεν του δόθηκε το Συνεδριακό Κέντρο (με έξοδα δικά του) για ένα ρεσιτάλ πέρισυ το Πάσχα...

Δείτε τη συνέντευξη








Δείτε φωτογραφίες  



Στο σπίτι του

Λονδινο

Bishops Stortford- Αγγλια

Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνο


Κριτική Επιτροπή Χ.Ο.Ν. 2017

Καλογεροπούλειο Ιδρυμα

Αγγλία 
Ευχαριστούμε το κ. Γιάννη Αικατερίνη για τη βιντεοσκόπηση
Επιμέλεια Xara
  loutrakiblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: