Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΑΧΩΡΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου
Με σχετικό ρεπορτάζ, πριν από λίγες ημέρες (23.11.2017), είχαμε αναφερθεί στις ζημιές που είχαν προκληθεί, από τη μανία του δυνατού ανέμου, στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην περιοχή του Ηραίου Περαχώρας. Ζημιές είχαν υποστεί τα κεραμίδια της βορεινής πλευράς της στέγης του, καθώς και η σκεπή του καμπαναριού του.
Σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ αυτό αναδημοσιεύτηκε από τοπικά ιστολόγια και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους διαχειριστές τους.
Η επισκευασμένη βορεινή πλευρά της στέγης του Ιερού Ναού και
 η σκεπή του καμπαναριού μετά την αποκατάστασή της 
Η ανταπόκριση άμεση, τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από δημότες. Μόλις ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παντελέου και έχοντας στη διάθεσή του φωτογραφικό υλικό των ζημιών, κινητοποίησε, χωρίς χρονοτριβή, το οικοδομικό συνεργείο του Δήμου για αυτοψία του χώρου και επισκευή τους. 
Πράγματι, ο επικεφαλής του οικοδομικού συνεργείου κ. Γιώργος Φόρτης διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών και προέβη στην άμεση επισκευή της βορεινής πλευράς της στέγης του Ιερού Ναού, με την τοποθέτηση νέων κεραμιδιών, της μεταλλικής σκεπής του, καθώς και της βάσης του καμπαναριού του, μεταφέροντας όλα τα υλικά με τα χέρια. 
Ο κ. Γιώργος Φόρτης
Επιπλέον ο κ. Παντελέου μερίμνησε για τη διαμόρφωση του χωμάτινου δρόμου που οδηγεί προς το εξωκλήσι. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παντελέου 
Σε επικοινωνία μας με τον κ. Κώστα Παντελέου, δήλωσε στο παρόν ιστολόγιο: ''Προσπαθούμε να είμαστε πανταχού παρόντες παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο δήμο μας από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα''. 
Ο Αγιογράφος κ. Γιάννης Δρίτσας
Παράλληλα, ο Αγιογράφος κ. Ιωάννης Δρίτσας, ο οποίος πρόσφατα τελείωσε μία ακόμη αγιογραφία, ξεκίνησε την καθαριότητα του ναού για τον εορτασμό του.
Ο κ. Γιώργος Φόρτης
Θεωρώ ότι ο κ. Παντελέου, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε και ο κ. Γιώργος Φόρτης, για την ταχύτατη επισκευή των ζημιών, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αποδεικνύοντας την επαγγελματική τους συνείδηση και ταυτόχρονα την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για ένα ιστορικό και θαυματουργό εξωκλήσι που ατενίζει από ψηλά, για πάρα πολλά χρόνια, τα διερχόμενα πλοία, καθώς οι ναυτικοί, βλέποντάς το, ενισχύουν την πίστη τους και οπλίζονται με δύναμη και θάρρος για να αντεπεξέλθουν στις δοκιμασίες των φυσικών φαινομένων μεσοπέλαγα. 
Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: