Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο Γιάννης Τσελώνης μιλάει για τα παλιά αλλά… κοιτάει μπροστά

 

Η γνωριμία μου με τον Γιάννη Τσελώνη κρατάει αρκετά χρόνια πριν .
 Με μεταφέρει σε ραδιοφωνικά στούντιο (ΚΕΝΤΡΟ 98.2 FM ) και σε 
εποχές που ακόμα η ελληνική δισκογραφία άνθιζε. Κάθε εβδομάδα είχαμε
 στο σταθμό νέες δουλειές που οι  δισκογραφικές ήθελαν να προωθήσουν.

 Έτσι βρέθηκε στα χέρια μου και ένα CD από ένα άγνωστο, ως εκείνη τη στιγμή , 
για μένα ροκ γκρουπ τους ΑΠΟΝΤΕΣ. Άκουσα και τα 12 τραγούδια της δουλειάς 
αυτής και αμέσως μπήκαν στο play list του σταθμού  τα τραγούδια «ΆΓΓΕΛΟΣ», 
 «ΖΩΗ», «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», ενώ σταδιακά προστέθηκαν και άλλα …
Μια μέρα δέχθηκα στο σταθμό ένα τηλεφώνημα από τον Γιάννη Τσελώνη 
 θέλοντας να με ευχαριστήσει που παίζουμε τα τραγούδια τους. Με την απατηλή
 μου αίσθηση ότι είναι από Αθήνα τον προσκάλεσα να έρθει στο studio όταν θα 
περνάει ξανά από Κόρινθο. Με άφησε άφωνη όταν μου είπε πως είναι όλα τα 
παιδιά από το Λουτράκι.
Έκτοτε κάναμε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις , συναυλίες και καλή παρέα …
Κάποια χρόνια χαθήκαμε -γιατί έτσι απλά τα φέρνει η ζωή- … σήμερα 
χαίρομαι πολύ που τα ξαναλέμε …
Νάνσυ Γιαννιδάκη

1998 , 20 χρόνια πίσω , οι Απόντες συστήνονται στο ευρύ κοινό με την πρώτη
τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» , σε στίχους και
μουσική Γιάννη Τσελώνη . Ποιο ήταν το συναίσθημα τότε , να βλέπεις το cd
 σου στα δισκοπωλεία;
Mια συγκρατημένη θα έλεγα εσωτερική χαρά που δεν μου έδινε το 
δικαίωμα της καθησύχασης και συνάμα ένα φυσικό επακόλουθο μετά από μουσικές αναζητήσεις  χρόνων..ίσως είχα αργήσει και λίγο..Η εμπειρία της δισκογραφίας και του τρόπου εγγραφείς  ήταν καινούργια για μένα αλλά περί έργος παράλληλα και οικεία.

Το 2000 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλεία (Multimedia Cd) με τίτλο “Είναι Ένας Κόσμος Εκεί Έξω” (FM RECORDS) με την συμμετοχή του B.D. Foxmoor (Active Member). Πολλά τραγούδια ξεχωρίζουν , παίζονται στο ραδιόφωνο , συναυλίες …. Και μετά … ;
 Η απώλεια αγαπημένου προσώπου από την οικογένεια μου με απομάκρυνε από τις ανάγκες της ‘εταιρείας’ και γενικός… Ασχολήθηκα με  τα κτήματα και τη φυσική καλλιέργεια.  Έστησα μια επιχείρηση με χειροποίητες δημιουργίες από όλο τον κόσμο και πέρασα στην παλιά μου δουλεία σαν DJ που έκανα μικρός.
Ήρθαν οι υπολογιστές στην ζωή μου δημιούργησα ένα home studio. Πολλές ώρες πολλά κομμάτια που ευελπιστώ κάποτε να εκδοθούν σε πιο καθαρή μορφή.  Το 2006 κυκλοφόρησα ένα single με τρία κομμάτια που οι εγγραφές  έγιναν στην Θεσσαλονίκη στο στούντιο Polytropon του Γιώργου Καζαντζή με την συμπαράσταση της Ελλης Ρουμπέν και Δημήτρη Ιωαννίδη . Συμμετείχε η φωνή της Εύης Σιαμαντά ενώ η ηλεκτρονική επεξεργασία και όχι μόνο ήταν του Γιώργου Δεληγιάννη και που η οποία κυκλοφόρησε από την Universal.
Το συγκρότημα NORM.A πως προέκυψε;
Στην πορεία πολλές συνυπάρξεις με φίλους και μουσικούς  για τις ανάγκες των live. Μέσα σε αυτά ένας κοινός γνωστός με έφερε σε επαφή με ένα σχήμα που ήδη έπαιζε . Δέσαμε από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα να παίξουμε σε πολλούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή.
Κάτι διαφορετικό ετοιμάζεις τώρα . Μίλησε μας γι΄αυτό…
Ετοιμάζω μια σειρά από τραγούδια το πρώτο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα μαζί με το video clip. Ήθελα λόγο του θέματος να το είχα έτοιμο πρωτοχρονιά αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ‘Κοιτάς μπροστά’..

Λίγο μετά τα σαράντα … αλλάζουν όλα όσα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για σένα (έρωτας, φιλία, ρομαντισμός) ή μένουν τα ίδια ;
Δεν νομίζω να αλλάζουν… εμείς πότε απομακρυνόμαστε και πότε ζυγώνουμε και ανακαλύπτουμε καινούργιες πτυχές αυτών . Είναι σταθερές άξιες με πολύπλευρες έννοιες , προσπαθώ να έχω σταθερή πορεία πλεύσεις με γνώμονα αυτών.
Ξέρω πως αγαπάς το Λουτράκι και όλη την ευρύτερη περιοχή. Τι θα επέλεγες να δείξεις από αυτό τον τόπο σε έναν ξένο καλεσμένο σου μέσα σε μία ημέρα …
Σε μια μέρα σίγουρα μπορείς να κάνεις μια πολύ ωραία βόλτα ξενάγησης της περιοχής ή να αρκεστείς σε ένα από τα όμορφα μαγαζιά της και να τον καθοδηγήσεις για την επόμενη επίσκεψη του. Γιατί άλλο να σε πάνε και άλλο να τα ανακαλύπτεις και να πηγαίνεις  μόνος σου …


SFEDONA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: