Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Έρχεται το νέο αντηλιακό που θα μας σώσει από τις τσούχτρες!

Έρχεται το νέο αντηλιακό που θα μας σώσει από τις τσούχτρες!
Decrease Font SizeIncrease Font Size
Mπαίνουμε σε νέες εποχές εδώ στην Κορινθία ..
Εισερχόμαστε σε νέες καταστάσεις θερινές, αλλά και σε συνήθειες ,όπως φαίνεται. Μαθαίνω λοιπόν, ότι φαρμακοποιοί του νομού προχωρούν σε παραγγελίες ειδικών αντηλιακών που διώχνουν τις μέδουσες. Το συγκεκριμένο αντηλιακό προϊόν κυκλοφορεί σε Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ και Ιαπωνία με διαφορετικές ονομασίες, αλλά αποτελεί ισραηλινή πατέντα.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, τα συστατικά του προϊόντος θεωρητικά αλλάζουν το ph της επιδερμίδας ώστε βρισκόμενος  μέσα στο νερό να μην αποτελείς απειλή για την μέδουσα ώστε να δεχθείς το επώδυνο τσίμπημα της.
Για να μην παρεξηγηθούμε, φυσικά και το συγκεκριμένο προϊόν δεν απωθεί τις μέδουσες, ούτε βέβαια έχεις ελπίδες εάν πέσεις πάνω σε κοπάδι.
Για το προϊόν αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες των κέντρων εστίασης και μπαρ της παραλιακής ζώνης του Λουτρακίου και ετοιμάζονται για προμήθειες, στέλνοντας το «ξύδι» στα αζήτητα.
Την ίδια στιγμή ειδικά δίχτυα-κουρτίνες είναι έτοιμα να μπουν στις θάλασσες του Κορινθιακού καθώς απομένουν να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες διαδικασίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα εγκρίνει το απαραίτητο κονδύλι.
Πρόκειται για δίχτυα κατασκευασμένα από ειδικό ανθεκτικό υλικό, λεπτής ύφανσης, ώστε να κρατούν μακριά τις μέδουσες, όπως έχει αποδειχθεί σε άλλα παραθαλάσσια μέρη του κόσμου που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, για παράδειγμα, στο Γιβραλτάρ και στο Ντουμπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: