Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τα αρβανίτικα τραγούδια της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ταξιδεύουν...









2018.05.12 - ΕΡΚΕΤ 8ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων - Video-Spot

Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] ανακοινώνει τη διοργάνωση του 8ου Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, και ώρα 8:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, επί της Λεωφόρου Περικλέους 55, 15561 στο Χολαργό.

Η Eίσοδος για το Kοινό θα είναι ελεύθερη.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πέντε σύνολα, τα οποία θα παρουσιάσουν την τραγουδιστική λαϊκή έκφραση συγκεκριμένων εθνοπολιτισμικών κοινοτήτων:

η Ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. με λευκορίτικα τραγούδια από το νομό Χανίων (επιμέλεια: Παρασκευή Γ. Κανελλάτου),
η Παρέα από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας από το νόμο Κορινθίας με τοπικά τραγούδια (επιμέλεια: Θάνος Κώτσης),
η Θρακιώτικη Παράδοση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων με τραγούδια από το Σπήλαιο του νομού Έβρου (επιμέλεια: Ελένη Φιλιππίδου, Έφη Βαϊρλή)
η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι» με τραγούδια από την Αρτάκη Κυζίκου της Προποντίδας (επιμέλεια: Αποστόλης Τάκης, Γεώργιος Σμάνης) και
το φωνητικό Σύνολο «Άδοντες εν Χαλκίδι» και η Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. με τραγούδια από την Δρυοπίδα Κύθνου του νομού Κυκλάδων (επιμέλεια: Παρασκευή Γ. Κανελλάτου).


Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ: Παρασκευή Γ. Κανελλάτου


Σάββατο, 12 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.
Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος


Δεν υπάρχουν σχόλια: