Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Από την καταπληκτική παρουσίαση του βιβλίου της Φραντζεσκα Μανγγελ στην δημοτική βιβλιοθήκη Λουτρακίου






Φραντζεσκα Μανγγελ
Ωρα 7. Θάλασσα κι ουρανός γκρι. Το χώμα ραντισμένο απ' τη βροχή. "Φτου, σήμερα βρήκε" μονολόγησα κι ευθύς θυμήθηκα πως ήταν ατάκα απ' το βιβλίο. "Με αυτόν τον καιρό δεν θα 'ρθει κανείς" συνέχισα κοιτάζοντας απογοητευμένη έξω απ την τζαμαρία, τον άδειο δρόμο. Η ώρα 7 και δέκα.

Δειλά δειλά άρχισαν να ξεπροβάλλουν από τα γύρω στενά, ομπρέλες. Πολύχρωμες ομπρέλες όπως οι τριανταφυλλιές της βιβλιοθήκης. Διέσχιζαν τον κήπο, τινάζονταν στο κατώφλι και έμπαιναν η μία μετά την άλλη μέσα. "Καιρός Σάουιν!" είπε κάποιος. "Πράγματι" γέλασα και κοίταξα άλλη μια φορά έξω. Η βροχή είχε κοπάσει, η Μίνα είχε αρχίσει να μιλά, ήμασταν όλοι εδώ. Φίλοι, αναγνώστες και λάτρεις των βιβλίων που αψήφησαν τη μπόρα και ήρθαν να "διαβάσουμε". Σας ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου...
Ευχαριστώ θερμά τον Αθλητικό Όμιλο "Λουτράκι", το Βιβλιοπωλείο BeeLoo και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου για τη διοργάνωση της παρουσίασης και τη ζεστή φιλοξενία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου "Λουτράκι" κ. Θωμά Καναβό, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ευχαριστώ επίσης τη Μίνα Ταβουλάρη για την εξαίρετη παρουσίαση, το Γιάννη Φίλη και τη Θεοδοσία Δάκογλου από το βιβλιοπωλείο BeeLoo, τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας του ΑΟ Λουτράκι Τάσο Φίλη και τον Κώστα Γκιώνη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για την πολύτιμη συμμετοχή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: