Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

7η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Loutraki Tourism Organization
Newsletter Ιουνίου 2018

View this email in your browser

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Ετήσια Γενική Τακιτκή Συνέλευση των Μελών του Tουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, την Τετάρτη 16/05 στο Loutraki Thermal Spa, στην αίθουσα Πολυχώρων.


ΜΕΛΗ Δ.Σ
  1. Καραβούλης Σπύρος     Πρόεδρος Δ.Σ. - Πρόεδρος SPORTCAMP Α.Ε.
  2. Σοφία Φιλιππίδη            Αντιπρόεδρος Δ.Σ. - Πρόεδρος Ένωσης  Ξενοδόχων
  3. Κόντης Ιωάννης             Γραμματέας Δ.Σ  - Πρόεδρος του  Συλλόγου « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
  4. Βλάσσης Δημήτριος     Ταμίας  Δ.Σ - Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων
  5. Γκιώνης Γεώργιος         Μέλος Δ.Σ   - Πρόεδρος Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε – Δήμαρχος Λ-Π-ΑΘ
  6. Πιτσάκης Παναγιώτης     Μέλος Δ.Σ  - Πρόεδρος  Επιμελητηρίου Κορινθίας
  7. Βραχάτης Ιωάννης          Μέλος Δ.Σ  -  Εκπρόσωπος  Club Hotel Casino Loutraki

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε μα χαιρετισμό από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Γεώργιο Πετρίτση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργαανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης παρουσίασε πλήρη απολογισμό δράσεων του έτους. Στο πλαίσιο αυτό έγινε απολογισμός των ενεργειών Marketing από τη συνεργάτη του οργανισμού κ. Βιβή Γιαλού, καθώς και παρουσίαση του νέου website visitloutraki.com από τον κ.Θανάση Ζόγκα, εκπρόσωπο της εταιρείας Compugen, η οποία έφερε εις πέρας το έργο. Στις ενέργειες Marketing παρουσιάστηκαν demos από τα Θεματικά Βίντεο, η υλοποίηση των οποίων χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 2 demos από τα 4 συνολικά video που σύντομα θα είναι διαθέσιμα για την Τουριστική Προβολή του Δήμου.  Ο Ταμίας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Βλάσσης παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017 και τον Προϋπολογισμό του 2018. Ο Δήμορχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Γκιώνης πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία στο κλείσιμο του Απολογισμού, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, την πορεία των διαδικασιών για την τοποθέτηση προστατευτικών διχτύων στο Δήμο. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε από τον Πρόεδρο, με παρουσίαση των δράσεων που θα υλοποιηθούν το 2018.

Παρόντες στη Γ.Σ. οι Βουλευτές Νομού Κορινθίας, κ.κ. Χρήστος Δήμος και Γεώργιος Τσόγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ., κ. Σταμάτης Χαλβατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, πλήθος μελών από όλους τους φορείς που απαρτίζουν τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε..


Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση της 7ης Γενικής Τακτικής Συνέλευσης

Επιστημονική Ημερίδα με ομιλητή τον Καθ. Stefano Piraino 

Με το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, έλαβε χώρα η επιστημονική ημερίδα με επίσημο προσκεκλημένο τον Καθ. Stefano Piraino από το Πανεπιστήμιο του Salento της Ιταλίας.

Στην ημερίδα ο Καθ. Stefano Piraino αναφέρθηκε ενδελεχώς:
  • στις αιτίες της αύξησης του φαινομένου σε όλη την Μεσόγειο
  • σε αντίστοιχα case studies στη Μεσόγειο και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε εκεί το φαινόμενο
  • στην αποτελεσματικότητα του μέτρου της τοποθέτησης προστατευτικών δικτύων σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου
  • στα μοντέλα πρόβλεψης εποχικότητας και κυκλικότητας του φαινομένου
  • στα χαρακτηριστικά της μέδουσας Pelagia noctiluca που ενδημεί στον Κορινθιακό Κόλπο
  • στο εξειδικευμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC Mediterranean Sea Basin Programme 2014-2020 και στη δυνατότητα συμμετοχής του Λουτρακίου σε αυτό
Η ημερίδα κατά γενική ομολογία ήταν πολύ επιτυχημένη και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν πλήρως για όλα τα θέματα της ατζέντας. Επιπλέον, άνοιξε ο δρόμος για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Πανεπιστημίου του Salento. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: