Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ : ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ




Επειδή πολύ κουβέντα γίνετε τις τελευταίες ώρες στα κανάλια και στα social media σχετικά με το αν κινδυνεύει το Λουτράκι και αν έχουν εκκενωθεί οικισμοί ας βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Τόσο σε προσωπική τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Δήμαρχο Λουτρακίου Γιωργος Γκιωνης πριν λίγο, όσο και σε δηλώσεις του στις 2300 στον Alpha , η κατάσταση έχει ως εξής:
Το Λουτράκι έως αυτή την στιγμή και σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες αλλά και την μετεωρολογική πρόβλεψη ΔΕΝ κινδυνεύει.
Οι όποιες εκκενώσεις οικισμών στους Αγ. Θεοδώρους έχουν γίνει προληπτικά για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως μέσα στην νύχτα.
Από εκεί και πέρα, οι γνωρίζοντες την περιοχή ισχυρίζονται πως αν τα εναέρια μέσα είχαν έρθει νωρίτερα η φωτιά θα είχε περιοριστεί και ίσως είχε ήδη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η καθυστερημένη άφιξη τους επέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς, κάνοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο.
Καλό κουράγιο στις δυνάμεις που θα παλέψουν όλη την νύχτα για να προστατεύσουν τα Γεράνεια αλλά και τις περιουσίες του κόσμου. Σας είμαστε όλοι ευγνώμονες!

Pavlos Athanassoulas

Δεν υπάρχουν σχόλια: