Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ!"

«Τι κάνεις Τόσκα; Κουκιά σπέρνω»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ!»


Με την παράφραση της γνωστής παροιμίας σχολίασε ο Νίκος Νικολόπουλος την απάντηση του Υπουργού Ν. Τόσκα που έδωσε σχετικά με το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων
Ο Νίκος Νικολόπουλος ασκώντας το καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την κυβέρνηση είχε τονίσει:
«Υπάρχει ένας τομέας της «μαύρης» οικονομίας στον οποίο τα πιθανά δημόσια έσοδα θα μπορούσαν να ήταν πολλαπλάσια. Η υπόθεση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, «δραστηριότητα» που, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, η ετήσια φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.
Αν το κράτος μπορούσε να εισπράξει έστω το 50% από αυτά τα χρήματα, η χώρα θα γλίτωνε τουλάχιστον το ένα τέταρτο των μέτρων λιτότητας του τρίτου Μνημονίου (περίπου 5,4 δισ. ευρώ)».
Εξάλλου, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ζήτησε απαντήσεις στο βασανιστικό ερώτημα γιατί η Οικονομική Αστυνομία στερείται συγκεντρωτικών στοιχείων και προπαντός εάν το αρμόδιο Υπουργείο θα προχωρήσετε στην ενίσχυση της;
Πέραν τούτου ζήτησε να απαντήσουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί για το ποιος ευθύνεται για τα μέχρι τώρα πενιχρά αποτελέσματα των ελέγχων και τι προτίθενται να πράξουν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου;
Και αντί να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση, μια καλή αφορμή για μια γόνιμη ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων, προτίμησε ο κ. Τόσκας να δώσει την αποστειρωμένη απάντηση:
«Από το Αρχηγείο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ισομερή και ισόρροπη κατανομή του προσωπικού σε όλες τις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος, ώστε αυτές να λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο».
Και ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: Ο Τόσκας μας θύμισε την λαϊκή παροιμία: «Τι κάνεις Τόσκα; Κουκιά σπέρνω…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: