Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opous 2018» θα διεξαχθεί στις 8,9, και 10 Αυγούστου στο Αμφιθέτρο Ποσειδώνα


Mavropoulos





Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opous 2018», που διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι στο Λουτράκι, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από τρεις Έλληνες μουσικούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό και τον διεθνούς φήμης Γάλλο τσελίστα Dimitri Maslennikov.


«Με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίζουμε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής - Opus 2018. Σεμινάρια και συναυλίες με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους μας επιτρέπουν ένα δυναμικό ξεκίνημα που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φετινού φεστιβάλ τρεις Έλληνες μουσικοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), ο Τριαντάφυλλος Λιώτης (πιάνο) και ο Ιάσονας Κεραμίδης (βιολί), και ο διεθνούς φήμης Γάλλος τσελίστας, Dimitri Maslennikov. Με κινητήρια δύναμη την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τους εκατοντάδες μαθητές αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, θέτουμε στέρεες βάσεις για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης που θα διανθίζεται χρόνο με το χρόνο. Μια διοργάνωση παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, με την ευχή να αποτελέσει εφαλτήριο για ανακάλυψη και εξερεύνηση της ύψιστης τέχνης, της μουσικής», λέει ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.
OPUS_2018
Στους χορηγούς επικοινωνίας είναι το protothema.gr και το Θέμα Radio στους 104,6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: