Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αποτέλεσμα εικόνας για φαινόμενο του ιού του Δυτικού Νείλου


Τα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν την κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χτες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το ζήτημα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει και αναμένεται ότι για δύο τουλάχιστον μήνες το φαινόμενο θα είναι σε έξαρση.
Ο δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να λύσει το πρόβλημα με στοχευμένες ενέργειες και εντομολογική επιτήρηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και συνεχίζει υπεύθυνα και εντατικά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης όχι μόνο του ίδιου του φαινομένου με ψεκασμούς, αλλά και των νοσημάτων που μεταδίδονται με κυρίαρχο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο δήμος Κορινθίων, ωστόσο, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με την περιφέρεια. Για πόσο ακόμα οι δημότες θα πληρώνουν την κόντρα του κ. Πνευματικού με τον Περιφερειάρχη;
Vasilis Nanopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: