Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πλημμύρισε η Αθηνών – Κορίνθου – Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς αποκαταστάθηκε η κίνηση σε μια λωρίδα, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά.
Όπως αναφέρει ο συντάκτης του thebest.gr Γιάννης Πομώνης, ο οποίος επιστρέφει από την Αθήνα στην Πάτρα, αυτή την ώρα υπάρχει ουρά περίπου τριών χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του κόμβου Παραδείσου Αττικής και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται από τις ράμπες του κόμβου.
Νωρίτερα
Όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η Αστυνομία, εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων
1)ν.ε.ο. Αθηνών Κορίνθου στο 29.5 χλμ ρεύμα πως Κόρινθο (ανοιχτές δυο λωρίδες κυκλοφορίας)
2) π.ε.ο. Αθηνών – Θηβών από γέφυρα Μάνδρας ρεύμα κυκλοφορίας πως Θήβα
3) Κόμβος Μάνδρας- Μαγουλάς ρεύμα πως Αθήνα
4) Αττική οδός έξοδος πως Μάνδρα
5) οδός Στρατηγού στο ύψος της συμβολής της με την οδό Δούκα ρεύμα πως Μάνδα
6)οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας-Μαγουλάς
7)οδός καταδρομέων πως Αγια Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα.
δυσχέρεια στην κίνηση ν.ε.ο. Αθηνών Κορίνθου από Δαφνί έως διυλιστήρια.
Νωρίτερα
Η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας, όπως και σε άλλα σημεία της Αττικής, νωρίς το απόγευμα, επανέφερε την αγωνία στους κατοίκους αλλά και στο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας το οποίο είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνει άμεσα όπου παραστεί ανάγκη. Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική συνεχίζει το έργο της στα πλημμυρισμένα υπόγεια -κατά κύριο λόγο-, ενώ η Τροχαία διέκοψε ξανά την διέλευση των οχημάτων στην ΠΕΟΑ- Θηβών και σε άλλα σημεία της ΕΟΑ- Κορίνθου.
Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, από το άτυπο Συντονιστικό που έχει συγκληθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, έχει κλείσει ο δρόμος προς Κόρινθο στο ύψος της Λουτρόπολης. Λόγω δε της «σφοδρότητας της καταιγίδας, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στον Ασπρόπυργο και στη Μαγούλα, καθώς οι όγκοι του νερού διοχετευτήκαν και σε άλλους χείμαρρους με αποτέλεσμα να επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά τόσο σε νέες περιοχές όσο και κατά μήκος της Εθνικής Οδού», δημιουργώντας μιας κατάσταση που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής η οποία αναγκάζεται να μεταβαίνει περιφερειακά στην περιοχή της Μαγούλας όπου η στάθμη του νερού σε ορισμένους δρόμους έχει σημειώσει απειλητική άνοδο.
Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.
Πάντως σε κάθε ανάσχεση της κακοκαιρίας, όπως η απογευματινή στις 4.30 μμ, εντείνονται οι προσπάθειες του συνόλου των δυνάμεων που επιχειρούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.
Η «Νεφέλη», που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να απομακρυνθεί οριστικά από την περιοχή γύρω στις 8 μμ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νωρίτερα
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πριν από λίγο, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο σε μία λωρίδα. Στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά.
Επίσης, υπάρχει δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων από το ύψος του Δαφνίου έως τα Διυλιστήρια.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων από οχήματα που είναι εγκλωβισμένα στην εθνική οδό.
Νωρίτερα
Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή. Μάλιστα, στη γέφυρα προς την Εθνική Οδό έχουν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων!
Κλειστή και πάλι την παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών, ενώ λόγω ενός χείμαρρου έκλεισε και η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 21ο χιλιόμετρο.
Επιπλέον έχουν κλείσει και τα διόδια της Αττικής Οδού προς την Ελευσίνα.
Επίσης υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στην οδό Πειραιώς από Χαμοστερνας έως Πέτρου Ράλη και στα δυο ρεύματα και στην αττική οδό πραγματοποιούνται έκτροπες στο ύψος της εξόδου Ε8 πως ν.ε.ο. Αθηνών-Λάμιας ρεύμα πως Ελευσίνα.

PROTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: