Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Λουτράκι: Οι εργαζόμενοι του Loutraki Thermal Spa παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

41945883_411402962723414_4747661869815169024_n

Συνάντηση όλων των εργαζομένων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε χθες το το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018 λίγο μετά της 8:00 μμ με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστα Λογοθέτη, τον ταμία του ΕΚΛ, Χρήστο Ντούκα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), Γιάννη Λογοθέτη αλλά και την εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας, Μαίρη Ρίσκα στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa.Η συνάντηση αυτή, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης, το εργασιακό μέλλον των 38 εργαζομένων του Spa, λόγω των τελευταίων γεγονότων που έχουν προκύψει μετά από την κατάσχεση αντικειμένων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, από την κατασκευάστρια εταιρεία Αλέξανδρος Τεχνική, του Γιώργου Βλάχου και την πολιτική πρόθεση του Δημάρχου και πρόεδρου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ , Γιώργου Γκιώνη να κλείσει το Spa.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αποκάλυψε παρουσία των εργαζομένων τη συνομιλία που είχε το Σάββατο με το Δήμαρχο και πρόεδρο της εταιρίας Γιώργο Γκιώνη, και την πρόθεσή του, να κλείσει το Spa τη Δευτέρα. Ο ίδιος, όπως ανέφερε είχε αντίθετη άποψη και προσπάθησε να μεταπείσει το Δήμαρχο, κάτι που έγινε τελικά με τη βοήθεια τόσο του δημοτικού συμβούλου απο την Πρωτοβουλία πολιτών Ηλία Κοφινά όσο και της Μαίρης Ρίσκα από τη Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας που βρέθηκαν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο Spa Λουτρακίου

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστας Λογοθέτης πρόσθεσε:

"Είμαστε εδώ σήμερα, για να δηλώσουμε στην πράξη και επισήμως τη στήριξή μας σε όλους εσάς που δίνετε καθημερινά ένα δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα ενάντια στην εργασιακή τρομοκρατία που δέχεστε καθημερινά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δικαίωμά σας στην εργασία, κόντρα στην υπόλοιπη αν μη τι άλλο περίεργη καθημερινότητα που βιώνει η Δημοτική Επιχείρηση", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρότεινε δε, τη δημιουργία μιας 5μελούς επιτροπής για την όσο το δυνατόν πιο άμεση συνεννόηση των εργαζομένων με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου.

Δεύτερος κατά σειρά, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), Γιάννης Λογοθέτης, ο οποίος παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου λόγω της εμπειρίας του σε εργασιακά θέματα και επειδή συνεργάζεται με τις καλύτερες νομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της (ΟΣΕΤΥΠ) Γιάννης Λογοθέτης ανέφερε τα εξής:

"Η παρουσία μου εδώ σήμερα έχει να κάνει με πρακτικά θέματα και όχι με θεωρία και ευχολόγια. Όπως έχω πει πολλές φορές και στους εργαζόμενους των Καζίνο, οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τα προβλήματα είναι αδύνατο να βρουν τη λύση.
Τη λύση θα την βρούμε εμείς. Όλοι μαζί. Να είστε σίγουροι", επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία του.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι η μόνη ελπίδα που έχουν για να ορίσουν τη μοίρα και το μέλλον τους, είναι να οργανωθούν και να ορίσουν μια 5μελή επιτροπή που πρότεινε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η οποία θα έχει την ευθύνη όλου του συντονισμού και επιφορτισμένη με το να καταφέρει να συνασπίσει όλους τους εργαζόμενους στο Spa κάτω από μία ομπρέλα θεσμική, συνδικαλιστική και νομική.

"Είναι γεγονός, ότι στο Spa, υπάρχει μια κατάσταση με εργαζόμενους δύο ταχυτήτων (μόνιμοι και συμβασιούχοι). Σίγουρα τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες σας είναι πολλά και παίζονται από πολλούς.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΟΣΕΤΥΠ από σήμερα είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να αποτελέσουν τον οδηγό των επόμενων ενεργειών σας. Προς το παρόν δεν θα πω άλλα πράγματα αλλά ξεκαθαρίζω ότι από σήμερα είμαι στη διάθεση όλων για οποιοδήποτε νομικό ή εργασιακό θέμα χρειαστούν, είτε είναι μόνιμοι είτε συμβασιούχοι", ξεκαθάρισε. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους, να είναι συντεταγμένοι και υπό την ασπίδα του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου.

Τελευταία, μίλησε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας, Μαίρη Ρίσκα.

Η κ.Ρίσκα ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε το Spa ανοιχτό. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου όσο το Spa είναι ανοιχτό. Όποιος όμως έχει δεύτερες σκέψεις θα μας βρει αντιμέτωπους. Και σε προσωπικό επίπεδο και σε κομματικό. Πρέπει όλοι να μπούμε μπροστά για να διαφυλάξουμε αυτό το στολίδι της πόλης. Αν θέλουν να το κλείσουν, είναι δεδομένο ότι θα βρουν τους πάντες απέναντί τους", τόνισε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστα Λογοθέτη, έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους του Υδροθεραπευτηρίου, που στη συνέχεια εξέλεξαν ως μέλη της επιτροπής, τους Γλέζο Νικόλαο, Βασιλική Λάγιου Νικολοπούλου, Χαράλαμπο Βαρελά, Μαρία Παύλου και Ντόκα Παναγιώτη.

ODUSSEAS BLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: