Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Loutraki Thermal Spa: .Γιατί να δοκιμάσετε υδροθεραπεία


Η υδροθεραπεία είναι από την αρχαιότητα μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που αξιοποιεί τις δυνατότητες του νερού, την άνωση, την υδροστατική πίεση, τη θερμοκρασία αλλά σαφώς και τη χημική του σύσταση, επιδρώντας θετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.


Στη χώρα μας η υδροθεραπεία -ιαματικά λουτρά, όπως τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι- είναι μια δημοφιλής μέθοδος για ανακούφιση από πολλά προβλήματα υγείας. Είναι όμως και μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή χαλάρωσης και αποβολής του στρες της καθημερινότητας, για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Επίσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δικαιούνται επίδομα λουτροθεραπείας, εφόσον ο γιατρός την κρίνει αναγκαία για την πάθησή τους. Δείτε εδώ την ανακοίνωση για το επίδομα για το 2018.

Γιατί να δοκιμάσετε υδροθεραπεία

Η βύθιση σε πισίνες με ιαματικό νερό "μειώνει" το βάρος του σώματος κατά 90%, ανακουφίζοντάς το από την πίεση και χαλαρώνοντας τους μυς.

Με τη βύθιση στις πισίνες ιαματικού νερού, ο οργανισμός επωφελείται από την αλλαγή της θερμοκρασίας. Το κεντρικό νευρικό σύστημα ηρεμεί και ο λουόμενος νιώθει μια μοναδική ευεξία και ανακούφιση, σωματική και διανοητική.

Η βύθιση σε πισίνες ιαματικού νερού με διαφορετικές θερμοκρασίες βελτιώνει το κυκλοφορικό και αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα.

Τα είδη της υδροθεραπείας και τα οφέλη τους στον οργανισμό

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος η λουτροθεραπεία ενδείκνυται για αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, δερματοπάθειες και ορισμένες περιφερειακές αγγειοπάθειες.

- Το ιαματικό λουτρό γίνεται με την εμβύθιση του σώματος σε ατομικό λουτήρα ή πισίνα και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Συνίσταται να γίνεται το πρωί και μετά από ολοκληρωμένη πέψη. Ένας κύκλος θεραπείας διαρκεί συνήθως 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει ένα λουτρό την ημέρα. Μετά το λουτρό προτείνεται ανάπαυση του λουομένου, καλά καλυμμένου για 20 έως 30 λεπτά.

- Οι καταιωνήσεις (ντους) με κατάλληλη πίεση νερού μπορεί να είναι ψυχρές, χλιαρές, θερμές και υπέρθερμες και ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις.

- Οι υδρομαλάξεις βασίζονται στην εφαρμογή πίεσης στο ανθρώπινο σώμα, ενώ αυτό βρίσκεται μέσα στο ιαματικό νερό. Η θερμοκρασία του μεταλλικού νερού κυμαίνεται μεταξύ 34- 37ο Κελσίου. Ενδείκνυνται για μετατραυματικές θεραπείες καταγμάτων και κακώσεων, αρθροπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, σπονδυλοαρθρίτιδες κ.ά. Η διάρκεια της μάλαξης είναι 20 λεπτά και γίνεται σε διαφορετική ομάδα μυών, ανάλογα της θέσης που έχει ο λουόμενος.

- Η υδροκινησιοθεραπεία είναι ο συνδυασμός της λουτροθεραπείας και της κινησιοθεραπείας μέσα στο νερό. Ενδείκνυται για ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Υδροθεραπεία στο Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τα θεραπευτικά λουτρά του. Αυτό που δεν είναι ίσως τόσο γνωστό είναι πως τα λουτρά, Loutraki Thermal Spa, είναι μία δημοτική επιχείρηση που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι ανακαινισμένες πισίνες με ιαματικά νερά και το νέο κτίριο είναι εφάμιλλα με εκείνα των μεγάλων thermal spa που συναντάμε στο εξωτερικό. Τέλος, εκτός από την υδροθεραπεία, στο Λουτράκι λειτουργούν άριστα οργανωμένα κέντρα Ποσιθεραπείας με ιαματικό νερό. Τέλος, είναι μέλος μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων - European Historic Thermal Towns Association (EHTTA).

Δυο λόγια για το Ιαματικό Νερό του Λουτρακίου

- Η θερμοκρασία του νερού είναι 30ο C και η θερμοκρασία στην πηγή που αναβλύζει το επιτραπέζιο φυσικό μεταλλικό νερό είναι 19,5ο C

- Χαρακτηρισμός: Υπόθερμο Cl- Na- Mg- K- Br υποτονικό, μετρίως ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

- Θεραπευτικές ενδείξεις: Υδροθεραπεία για χρόνιες ρευματοπάθειες, χρόνιες ρευματικές αρθροπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, φλεγμονές του δέρματος, αλλεργικές δερματοπάθειες, ψωρίαση, έκζεμα.

- Ποσιθεραπεία για καρδιακές παθήσεις, πεπτικές ασθένειες, διαταραχές του κυκλοφοριακού συστήματος, ηπατική ανεπάρκεια, πέτρα του νεφρού, χολολιθιάσεις κλπ.
 Δείτε εδώ περισσότερα για τις εγκαταστάσεις του Loutraki Thermal Spa.
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: