Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου υγείας στο Λουτράκι . (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου  υγείας Σταμάτη Βαρδαρού  στο κέντρο υγείας του Λουτρακίου  



Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού στις δομές υγείας του νομού Κορινθίας, ύστερα από πρόσκληση των κ. Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Θελερίτη, Γιώργου Τσόγκα και Γιώργου Ψυχογιού και με σκοπό την ενημέρωση του Υπουργείου για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις υγειονομικές δομές του νομού.
Ο κ. Βαρδαρός, μαζί με τους κ. Βουλευτές και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτριο Κωστακιώτη, επισκέφθηκαν τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Κορίνθου, το οποίο συστεγάζεται με την 1η και 2η ΤΟΜΥ Κορίνθου, καθώς και το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου μαζί με την Λουτρόπολη, όπου λειτουργεί το δημοτικό υδροθεραπευτήριο.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Κορίνθου παρουσία της δημοτικής αρχής, στην οποία έλαβαν  μέρος το σύνολο των δομών υπηρεσιών υγείας. Μεταξύ αυτών: ο οδοντιατρικός, φαρμακευτικός και ιατρικός σύλλογος, η διοικήτρια και ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Κορίνθου, σύλλογοι εργαζομένων των ΚΥ και του νοσοκομείου Κορίνθου, οι επιστημονικά υπεύθυνοι των ΚΥ Κορινθίας, οι σύλλογοι ΑΜΕΑ Κορινθίας, νεφροπαθών και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν αντιληπτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας και ο κ. Βαρδαρός δεσμεύτηκε με άμεση παρέμβαση για την ταχεία αποκατάσταση των κτιριακών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΥ Λουτρακίου και την εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΥ Λουτρακίου και Νεμέας, την τοποθέτηση παιδιάτρου στο ΚΥ Ξυλοκάστρου, ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) με μονάδα αναφοράς το ΚΥ Ξυλοκάστρου και στελέχωσή της από επαγγελματίες υγείας ιατρικών εργαστηρίων, καθώς και οδοντίατρο, μαία, νοσηλευτή/τρια, επισκέπτη/τρια υγείας, φυσικοθεραπευτή/τρια, καθώς και διοικητικό/ή υπάλληλο και οδηγό. Οι υπηρεσίες της ΚΟΜΥ θα παρέχονται σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: