Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Η Παγίδα του Ρομπέρ Τομά...Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου


Μια διαφορετική θεατρική παράσταση παρακολουθήσαμε χτες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου γιατί συνδύαζε 2 διαφορετικά πράγματα σε μια απόλυτα εναρμονισμένη παράσταση.
  Το αστυνομικό θρίλερ λοιπόν και η κωμωδία είχαν χτες την τιμητική τους από μια άριστα εκπαιδευμένη ομάδα με συνεχείς ανατροπές, γέλιο και φυσικά η αγωνία να φθάνει στο έπακρο με μια αδιάλειπτη καταιγιστική ερμηνεία από τους ηθοποιούς που τους αξίζουν θερμά  συγχαρητήρια. 
.Η παράσταση θα επαναληφθεί  Στις 18 και 19 Μαΐου... στο Μαρία Δημητριάδη Αδαμάντου 12.... στην Κόρινθο.


Παίζουν.... Γιούλα Παπαδάτου.. Τηλέμαχος Ζερβός.. Ελένη Τσονοπούλου.... Βασίλης Καλέας.... Δημήτρης Βασιλειάδης... και.. Φαίη Μπίτσα...
Συμμετέχουν... Έλενα Σωτηρίου.... Μίνα Πετροχείλου και Χαράλαμπος Χριστακόπουλος..
Φροντιστήρι.ο Ελένη Σωτηρίου
Επιμέλεια Σκηνοθεσίας: Κωνσταντίνος Μπισδας


















Η αστυνομική θεατρική περιπέτεια του Ρομπέρ Τομά, «Η παγίδα» 
«Η παγίδα» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.
Η υπόθεση σκοτεινή και μυστηριώδης όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Σ’ ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο, ένας άντρας δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, μετά από λίγο εμφανίζεται μία κυρία που συστήνεται ως η σύζυγός του.
Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: ποιόν θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτή τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της;
Ο θεατής, λάτρης του αστυνομικού έργου ή όχι, μπλέκεται κι αυτός στην παγίδα του Τομά και σε όλη την διάρκεια της παράστασης συμμετέχει σ’ ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει. «Η Παγίδα» είναι ένα έργο έργο με χιούμορ και ανατροπές που κρατάει τον θεατή με κομμένη την ανάσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: