Τα σχόλια για το συγκεκριμένο γεωγραφικό τμήμα της Ελλάδας είναι διθυραμβικά, με το οδοιπορικό να περνά από Σπάρτη, Μονεμβασιά, Μυστρά, Σπήλαια Διρού και Ισθμό της Κορίνθου. Στο αποθεωτικό άρθρο της η Πελοπόννησος χαρακτηρίζεται «κόσμημα της ηπειρωτικής Ελλάδας».
Η Σπάρτη παρουσιάζεται ως μια «σύγχρονη πόλη 18.000 κατοίκων», με πλούσια ιστορία.
«Στην αρχαία Ελλάδα ήταν από τις ισχυρές πόλεις, στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα. Ήταν η μόνη που δεν ήταν περιτριγυρισμένη από τείχη, φανερώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της πόλης στον στρατό της. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ιδιαίτερα του θεάτρου της» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ακολουθεί ο Μυστράς, «που δεσπόζει στην κοιλάδα (του Ευρώτα) προσφέροντας μαγευτική θέα». Στα βυζαντινά χρόνια θεωρείτο επί πολλά χρόνια ως καρδιά της Πελοποννήσου και «δεύτερη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη». Πλέον, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Σειρά παίρνει η Μονεμβασιά, «το Γιβραλτάρ της Ανατολής… ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, σμιλεμένο στο βράχο… και αναμφίβολα ένα από τα πιο μοναδικά τοπία ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας».
Αποθεωτικά και τα σχόλια για τα Σπήλαια Διρού, «μια εξαιρετική τοποθεσία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στη νεολιθική εποχή μέσα σε λίγα λεπτά».
Η ξενάγηση του L’ Express στην Πελοπόννησο καταλήγει στη Διώρυγα της Κορίνθου, με το σχόλιο: «Μην την ξεχάσετε».
Από sfedona
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου