Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου Ένωσης Ξενοδόχων_Τουριστικό Περίπτερο Ισθμού



Την Πέμπτη 09.05.2019 δημοσιεύτηκε στο geraniablog (https://geraniablog.blogspot.com/2019/05/blog-post_82.html?
spref=fb&fbclid=IwAR2Z9Mo5SjPyVRC5tcuIOH1_EcWjVPtOgNBHzI0nvaOXXZuW6-In8_lQ-6M) άρθρο το οποίο υποθάλπει και πάλι την λειτουργία του Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό (info kiosk), παρόλο που έχουν ικανοποιηθεί όλες οι νομικές καλύψεις ώστε να είναι καθόλα νόμιμη η λειτουργία του. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας στην οποία ανήκουν όχι μόνο Ξενοδοχεία του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων αλλά όλου του Νομού Κορινθίας, έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού. Οι χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι σταματούν καθημερινώς και ενημερώνονται για όλη την Πελοπόννησο βάζουν στον τουριστικό τους χάρτη το Λουτράκι, το Σχίνο, τους Αγ. Θεοδώρους, τα Ίσθμια, το Ξυλόκαστρο, τα Τρίκαλα, το Βραχάτι, την Νεμέα, την Στυμφαλία, τον Κόρφο και όλα τα τουριστικά θέρετρα και πολιτιστικά μνημεία.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αυτή η προσπάθεια η οποία υλοποιήθηκε με πολύ κόπο από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, όπου η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας είναι ιδρυτικό μέλος όπως και οι περισσότεροι τοπικοί φορείς της περιοχής, την ΑΕΔΙΚ και τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, υποθάλπεται από μικροσυμφέροντα που βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία του. Είναι κρίμα που ένα τέτοιο εγχείρημα, που όποιος είναι καταρτισμένος και ενημερωμένος σε θέματα τουρισμού αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του, να πέφτει θύμα μικροπολιτικών συμφερόντων.

Είναι ώρα, όλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, όπως και οι υποψήφιοι τους, να πάρουν θέση πριν τις εκλογές και να δηλώσουν σε όλους τους τοπικούς φορείς που εδραιώνουν τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και όλα τα μέλη του, ποιες είναι οι προθέσεις τους και να έχουν το θάρρος να λάβουν την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: