Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Νίκος Λόης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΕΙ ΤΟ ΣΠΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ; ΓΙΑΤΙ;


Αποτέλεσμα εικόνας για νικος λοης δικηγορος






Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Είναι βέβαιο ότι οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται, όμως είναι Αρχή της Δημοκρατίας ό,τι αποφάσεις λαμβάνει ένα όργανο, που του έχει αναθέσει την προστασία του Δημοτικού Συμφέροντος , πρέπει αυτό να το εξυπηρετεί καλύτερα.
Εξηγούμαι. Το ΣΠΑ δόθηκε από τον Δήμο στην ΔΕΤΑΛΠ, αρχικά και έπειτα ,δια απορροφήσεως της ΔΕΤΑΛΠ, στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου μας, για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Πρόσφατα σε απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Κορίνθου(Τμήμα Ασφαλιστικών μέτρων), κρίθηκε ο Δημοτικός χαρακτήρας του και αποτράπηκε η Ανώνυμη Εταιρεία του εργολάβου , η οποία το κατασκεύασε, να λάβει όλη την διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου μας.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι υπάρχουν οφειλές 4 εκατομμυρίων, συν 2 εκατομμύρια οι τόκοι, προς τον εργολάβο , ο οποίος είναι εξοπλισμένος και με διαταγές πληρωμής.
Φαίνεται - και είναι καθαρά εκτίμησή μας - ότι η εταιρεία του εργολάβου είχε ζητήσει να της μισθωθεί το ΣΠΑ και έτσι προσανατολίστηκε η Διοίκηση της ΑΕ του Δήμου μας προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όμως ισχυρίζεται το σωματείο των εργαζομένων ,του ΣΠΑ και της ΑΕ του Δήμου μας, ότι δεν έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την αλλαγή εργοδότη και τους όρους αυτής της μεταβολής, όπως δεν έγιναν γνωστοί σε όλο τον Δήμο μας και οι λόγοι να γίνει μίσθωση του ΣΠΑ τώρα 23 ημέρες πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και ενημερωθεί αυτή.
Σημειωτέον ότι η ενημέρωση δεν υπήρξε ούτε άτυπα!!!!.
Το ΣΠΑ έχει ζημίες, εργολάβος είχε αναλάβει να προσλαμβάνει προσωπικό , υπήρχε μόνιμη απαξίωσή του για πολλά έτη και λάμβανε δάνεια από την κοινοπραξία η Διοίκησή του, για να πληρωθούν οι οφειλές του , πολλές από τις οποίες γιγαντώνονται ( Δημόσιο, ΕΦΚΑ κλπ.)._
Είναι γεγονός ότι οι αξιώσεις μας από το ΚΑΖΙΝΟ και το ΣΠΑ είναι εκείνα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην ΑΕ του Δήμου μας, αφού τα άλλα της περιουσιακά στοιχεία της δεν της αποφέρουν τίποτα αξιόλογο...
)Η νέα Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να δει προτάσεις για την διάσωση της ΑΕ του Δήμου μας, μερικές από τις οποίες έχω ήδη εκθέσει, αλλά αυτό πρέπει να γίνει συνειδητά και με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, αλλά αυτό φαίνεται να φοβίζει την νυν Δημοτκή Αρχή, η οποία αποφάσισε άρον άρον να μισθώσει, με μακροχρόνια μίσθωση και δημόσιο διαγωνισμό -και όχι με διεθνή διαγωνισμό - το ΣΠΑ,. και χωρίς , προηγουμένως, να έχει κάνει έρευνα αγοράς και να το προβάλλει στις διεθνείς αγορές , από εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις μισθώσεις.....
Είναι ευκαιρία αύριο οι νυν Δημοτικού Σύμβουλοι να δείξουν ότι έχουν την ελάχιστη Δημοκρατική ευαισθησία και να αναβάλλουν την συζήτηση του θέματος για την νέα Δημοτική Αρχή, για να δείξουν ότι παίζουν με δημοκρατικούς κανόνες και δεν καταστρατηγούν τους κανόνες για να κάνουν κάτι που ίσως τους οδηγήσει στο να απολέσουν ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο για πάρα πολλά έτη με μικρό όφελος..

Νίκος Λόης

Δεν υπάρχουν σχόλια: