Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΠΕΡΑΧΩΡΑ:Επιμόρφωση μαθητών κι εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες




Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο βιωματικό
εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας: «Πρώτες βοήθειες στο σχολείο και στο σπίτι». Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Υποδεχτήκαμε, με χαρά, την εκπαιδεύτρια του Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΕΣ κυρία Παππά Ιωάννα η οποία με πολύ θέρμη και μεταδοτικότητα παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σκοπούς του ΕΕΣ,  μίλησε για τον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.
Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο χώρο του σχολείου αλλά και στο σπίτι, με τις οποίες έρχονται σε επαφή μαθητές κι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους. Η παρουσίαση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν με ζήλο και πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν από την εκπαιδεύτρια. Επίσης, έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση ατυχημάτων και την παροχή πρώτων βοηθειών στο σχολείο με σαφήνεια και υπευθυνότητα.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παππά Ιωάννα και το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας για την πραγματοποίηση του πολύ χρήσιμου σεμιναρίου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για περισσότερες δράσεις επιμόρφωσης στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: