Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Tο ρήγμα των Αλκυονίδων ανησυχεί τους σεισμολόγους (ΒΙΝΤΕΟ)





Σεισμός στην Κόρινθο: Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα…Το ρήγμα του σεισμού εντοπίζεται στον Κορινθιακό κόλπο, και ειδικότερα την περιοχή των Αλκυονίδων.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό στις 24 Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.
Το ρήγμα των Αλκυονίδων ανησυχεί τους σεισμολόγους, όπως έχουν τονίσει σε δηλώσεις τους, τόσο ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, όσο και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.
Σύμφωνα με τον κ. Μακρόπουλο, το ρήγμα των Αλκυονίδων έχει υπολογιστεί στατιστικά ότι δίνει σεισμική δραστηριότητα ανά 40 περίπου χρόνια. “Πλησιάζει η περίοδος επανάληψης για ενεργοποίηση του ρήγματος των Αλκυονίδων” είχε προειδοποιήσει το καλοκαιρί του 2019 και συνέστησε ότι “θα πρέπει να κοιτάξουμε τα κτήρια, όχι μόνο τα διώροφα και τριώροφα αλλά και τα πολυώροφα”.
Ο κ. Τσελέντης αναφερόμενος στο ρήγμα των Αλκυονίδων έχει δηλώσει ότι “έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: