Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Περαχώρα: 3ο Βραβείο για την Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από τα Education Leaders Awards 2020


«Φόρα κάτι μπλε» που αφορούσε δράσεις όλων των μαθητών του σχολείου και συνεργασίες εξωστρέφειας με το Ειδικό σχολείο Κορίνθου και αθλητικούς φορείς καθώς και τη διοργάνωση ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αυτισμό στις 2 Απριλίου 2019.


Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, μεταξύ υποψηφιοτήτων από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα,
 απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2020 στην κατηγορία Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση για την υποψηφιότητα «Φόρα κάτι μπλε» που αφορούσε δράσεις όλων των μαθητών του σχολείου και συνεργασίες εξωστρέφειας με το Ειδικό σχολείο Κορίνθου και αθλητικούς φορείς καθώς και τη διοργάνωση ημερίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αυτισμό στις 2 Απριλίου 2019.
Την κεντρική ιδέα και την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Πιθαμούδης Γεώργιος.
Οι δράσεις για τις οποίες βραβεύτηκε το σχολείο μας και όλοι οι φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε για το άρτιο αποτέλεσμα της διοργάνωσης αναφέρονται αναλυτικά στους δύο παρακάτω συνδέσμους:
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία.
Αξιολόγηση και Βραβεία:
Σκοπός των βραβείων Education Leaders Awards είναι να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί από όλη την Ελλάδα που συστηματικά επενδύουν, καινοτομούν και αποφέρουν ορθά πρότυπα στην κοινωνία δημιουργώντας ισχυρές πολλαπλασιαστικές δυνάμεις γνώσης, σοφίας και προόδου.
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν online τις υποψηφιότητες και έδωσαν τη βαθμολογία τους σε κάθε μία από αυτές, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης. Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε. Στη συνέχεια, η πρόεδρος κυρία  Άννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής επικύρωσαν τα βραβεία, σύμφωνα με την κατάταξη των υποψηφιοτήτων στην εκάστοτε κατηγορία συγκριτικά με το βαθμό που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.
Η διάκριση αυτή επισφραγίζει το όραμα και τις προσπάθειες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας να εστιάσει στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε παιδιού, να διαμορφώσει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να προσφέρει στους μαθητές ένα σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και αποτελεσματικό. Ένα σχολείο που προετοιμάζει και εκπαιδεύει πολίτες του κόσμου με ελληνική ταυτότητα & ικανότητες 21ου αιώνα, ισορροπώντας με επιτυχία την παράδοση και την πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: