Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Περαχώρα ! Παράταση εγγραφών σε Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22




Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,

παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.6/ 31623/Δ1/19-03-2021  εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα υποβάλλονται με αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν.

Για την καλύτερη κι ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας

παρακαλούμε επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά στο 2744079288

για να ορίσετε ώρα συνάντησης με τη Δ/ντρια του Σχολείου. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής θα βρείτε παρακάτω.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 1 μέχρι 31 Μαρτίου 2021. Φέτος, θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας μπορούν να εγγραφούν τα παιδιά που η διεύθυνση κατοικίας τους βρίσκεται στις περιοχές Περαχώρα, Πίσια, Σχίνος, Αλκυόνα, Ασπρόκαμπος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Σκάλωμα, Σκαλωσιά, Στέρνα, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη,  Φλάμπουρο, Παναγίτσα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1) Πιστοποιητικό γέννησης. (ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ) (Η αναζήτηση γίνεται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ). Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

2) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3) Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, νερού ή σταθερού τηλεφώνου στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

4) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. (Το έντυπο χορηγείται από το σχολείο και συμπληρώνεται και υπογράφεται από ιατρό σε Κέντρο Υγείας ή Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό). Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

5) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2021) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα της πρωινής ζώνης των παιδιών που θα εγγραφούν στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική στο τηλέφωνο 27440 79288.

Δεν υπάρχουν σχόλια: