Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Επίσκεψη γ.γ. ΥΠΠΟΑ κ.Γ.Διδασκάλου στην Ρωμαική Έπαυλη Λουτρακίου

 Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου συνοδευόμενος από την προισταμένη της

ΔΙΠΚΑ κα. Έλενα Κουντούρη και την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασσίμη,

επισκέφτηκε τον χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου (θέση: Κατουνίστρα). Στον χώρο τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν η διευθύντρια της ανασκαφικής ομάδας της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου κ. Ζωή Ασλαματζίδου και ο κ. Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης από τους βασικούς συνεργάτες της ανασκαφικής έρευνας, φυσικά μαζί τους ήταν ο κ. Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου και ο κ. Σωτήρης Πρωτοπάπας, η «ψυχή της ανασκαφικής προσπάθειας». Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου εξήρε την προσπάθεια της ανασκαφικής ομάδας και ανεφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην σημαντική αυτή προσπάθεια για την ανάδειξη του τόσου σημαντικού ανασκαφικού έργου σε μια από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές επαύλεις του ελλαδικού χώρου, τοπόσημο για την πόλη του Λουτρακίου. Η προισταμένη της ΔΙΠΚΑ κα. Ε. Κουντούρη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευταξία του χώρου αλλά και για την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας της κ. Ζ. Ασλαματζίδου και των συνεργατών της. Άλλωστε πρόσφατα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ ενέκρινε την απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων και σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί και μια νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΥΠΠΟΑ για την συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας και ανάδειξης του τόσο σημαντικού μνημείου της περιοχής.

Εικ.1: Η κ. Ζωή Ασλαματζίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πολτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, προισταμένη της διεύθυνσης κ. Έλενα Κουντούρη και η προισταμενη της ΕΦΑ Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασσίμη κατά την διάρκεια της ξενάγησης του κλιμακίου του ΥΠΠΟΑ στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου.

Εικ.2: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, η προσισταμένη της ΔΙΠΚΑ κ.Έλενα Κουντούρη και η προισταμενη της ΕΦΑ Κορινθίας κ.Παναγιώτα Κασσίμη μαζί με την κ. Ζωή Ασλαματζίδου και τους συνεργάτες της μπροστά από το λουτρικό συγκρότημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: