Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η Εικαστικός Σοφία Μητράκη

 

                 

  Το Διεθνές Φέστιβάλ Τέχνης Γαλλίας απηύθυνε πρόσκληση σε επιλεγμένους συμμετέχοντες -και στο παρελθόν-  Καλλιτέχνες απ΄' όλο τον κόσμο, να στείλουν εκ νέου ηχηρό μήνυμα μέσα από τις Δημιουργίες τους, για να στηρίξουν την δημιουργία,  [ύψιστης σημασίας]  χώρου Πολιτισμού! 
  Η πρόσκληση μεταξύ άλλων αναφέρει.
  Πριν  από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των επιθέσεων του Τσάρλι Χέμπντο, ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας M. Riester, ανακοίνωσε το σχέδιο για την έναρξη της δημιουργίας του «Maison du Dessin de Presse et du Dessin Culture » , o oποίος θα είναι  «ένας τόπος συνάντησης που επιτρέπει τη Δημιουργία, την ενίσχυση και την προώθηση της Τέχνης  καθώς και ένα χώρος για την υποστήριξη των δημιουργών». 
  Εκπρόσωποι του Διεθνούς Φέστιβαλ, έστειλαν επιστολή στον Υπουργό για να να χαιρετίσουν το έργο, παρουσιάζοντας την οργάνωση και τις δραστηριότητές του.  Προφανώς εκφράστηκε η πρόθεση της εφαρμογής και της συμμετοχής του , ενεργά στην προώθηση της Τέχνης. 
  Ένα χρόνο μετά ο Υπουργός αντικαταστάθηκε από την κ. Bachelot. Το αρχείο του Vincent Monadé, διευθυντή έργου, παραδόθηκε σε μια νέα υπουργική ομάδα. Δόθηκαν  όλες οι πληροφορίες  για πρώτη φορά σε αυτήν την νέα ομάδα. 
  Ο Πρόεδρος της, la Région-Nouvelle-Aquitaine επιβεβαιώνει την οικονομική και υλική του υποστήριξη για την ίδρυση αυτού του Καλλιτεχνικού Οίκου.
  Θα φιλοξενηθεί μια αντιπροσωπεία του Υπουργού Πολιτισμού στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2022, από τους υπεύθυνους φορείς του Διεθνούς Φεστιβάλ.  Μέχρι τότε θα πρέπει να βρίσκεται  σε ανταγωνισμό με το BNF και δύο άλλα μέρη στο Παρίσι, καθώς και μια πρόταση στο Στρασβούργο. Σήμερα, φαίνεται σημαντικό να ανανεωθεί αυτή η υποστήριξη, - η οποία είναι ύψιστης σημασίας -, την παραμονή μιας απόφασης (η οποία ενδέχεται να είναι στις 31 Απριλίου, '21), ενώ οι αρμόδιες ομάδες έχουν αλλάξει.
  Βασική ελπίδα - του Διεθνούς Φεστιβάλ -  είναι η υποστήριξή των σημαντικών Δημιουργών  για άλλη μια φορά, ώστε αυτό το έργο να πραγματοποιηθεί,  ολοκληρώνοντας  40 χρόνια συλλογικής εργασίας που προωθούν την ουσιαστική Δημιουργία των καλλιτεχνών με Διεθνή παρουσία.
  Ευχή  να  είναι το δώρο γενεθλίων για την 40η παρουσίαση  του Salon. Η διαχρονική αξία,  η επιτυχία και η δυναμική απήχηση του Φεστιβάλ, βασίζεται  στην όμορφη και μεγάλη παγκόσμια Καλλιτεχνική οικογένειά και την άψογη Διοργάνωση πολλαπλών και σημαντικών εκδηλώσεων Πολιτισμού, Έργο- του πρόσφατα εκλιπόντος- Gerard VANDEN BROUCKE  Ιδρυτή και Προέδρου επί σειρά ετών, του Διεθνούς Φεστιβάλ  που πρέπει να συνεχιστεί και να  επεκταθεί περαιτέρω!

  Η καταξιωμένη Εικαστικός κ. Σοφία Μητράκη, έστειλε έργα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Έργα επίκαιρα όσο και διαχρονικά με έμπνευση, συμβολισμούς, και μηνύματα.. Αποτυπώνει τις ιδέες της και τις αναγάγει σε ανώτερο  επίπεδο νοητικής επεξεργασίας, έστι ώστε ν' αναδεικνύονται σε θαυμάσιες δημιουργίες!
 

Έργα της Εικαστικού Σοφίας Μητράκη

και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ της Γαλλίας, Gerard VANDEN BROUCK, σε προηγούμενη παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση.

Πάνος Καλουδάς




  • 1η,2η,3η φωτό , έργα της Εικαστικού Σοφίας Μητράκη. 4η φωτό, ο Gerard VANDEN BROUCK Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαλλίας και η Σοφία Μητράκη σε προηγούμενη παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: