Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ



ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Μια συγκλονιστική εμπειρία έζησαν όσοι παρευρεθήκαν στο  Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείου όπου είχαν τη τύχη να δουν από κοντά τον αρχαιολογικό θησαυρό του Ηραίου της Περαχώρας . Τα ευρήματα "στη πλειοψηφία τους"  λόγο της σπουδαιότητας που παρουσιάζουν αποτελούν  μια μοναδική εξαίρεση διότι έχουν μια καλλιτεχνική άποψη που τα χαρακτηρίζει η μικροτεχνία γεγονός που ανεβάζει την αξία του αντικειμένου . Ειδικά διαβάζουμε από την ενημερωτική πινακίδα του Μουσείου. Τα ελεφαντοστέινα μικροτεχνήματα από το ιερό της Ήρας συγκροτούν μια από τις πλουσιότερες συλλογές στην

αρχαία Ελλάδα. Συγκρίνονται σε ποιότητα με τα αναθήματα από το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος στη Σπάρτη. ..

Η επίσκεψη της «Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη.

Η έκπληξη αυτή, ήταν η κ. Μαραγκού, ξεναγός του Εθνικού Μουσείου.

Οι γνώσεις κι η ευγένεια, αλλά προπαντός το πάθος κι η αγάπη της για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία, κατενθουσίασε τους “Φίλους” σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα όλοι τους να εκδηλώσουν αυθόρμητα την ικανοποίηση και την χαρά τους για την κατά πάντα επιτυχή, γόνιμη κι εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο παραπάνω Μουσείο.

Την ξεναγό υπέδειξε εύστοχα, η εκ Λουτρακίου, διακεκριμένη αρχαιολόγος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, κ. Ελένη Κωνσταντινίδη.

Η «Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την κ. Ελένη Κωνσταντινίδη, για την πολύ επιτυχή επιλογή της κ. ξεναγού, καθώς και την ίδια την ξεναγό κ. Μαραγκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: