Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Ασημένιο Βραβείο για τη Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από τα Education Leaders Awards 2021


 





Ασημένιο Βραβείο για τη Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από τα Education Leaders Awards 2021

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, μεταξύ εκατοντάδων υποψηφιοτήτων από δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, απέσπασε σημαντική πανελλήνια διάκριση  κατακτώντας το Ασημένιο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2021 στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» για την υποψηφιότητα του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Στα Χρόνια του Πόνου και της Θυσίας» – 200 Χρόνια από την Επανάσταση” που αφορούσε τη δημιουργία μαθητικής ταινίας μεγάλου μήκους.

Τα παιδιά της Ε΄ & Στ΄ τάξης σχολικού έτους 2019-20 του Δημ. Σχ. Περαχώρας δημιούργησαν μια μαθητική, ολοκληρωμένη οπτικοακουστικά, ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Βασίλη Χαρωνίτη «Όλα για τη Λευτεριά», με θέμα την προετοιμασία του Αγώνα. Τα γυρίσματα έγιναν στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, στην Παλιά Βρύση Περαχώρας και σε περιοχές γύρω από την Περαχώρα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων ήταν η  κ. Τζουβάρα Αικατερίνη, η κ. Χρονοπούλου Μαριάννα και ο κ. Πιθαμούδης Γεώργιος με τη στήριξη και οργάνωση της Διευθύντριας του Δημ. Σχ. Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελικής. Η συμμετοχή στην καινοτόμο αυτή εκπαιδευτική δράση παρείχε την ευκαιρία στους μαθητές να εμπλακούν σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας, να δράσουν στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας, να γνωρίσουν εμβληματικές τοποθεσίες του τόπου τους και ν’ αφομοιώσουν στοιχεία της τοπικής λαογραφίας, τέχνης και  μουσικής.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, π. Επίτροπο Ε.Ε. και π. Υπουργό. Στην εκδήλωση βράβευσης των νικητών, το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την κ. Χρονοπούλου Μαριάννα και τον κ. Πιθαμούδη Γεώργιο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν για την άρτια υλοποίηση του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη δημιουργία της ταινίας κι ευχαριστούμε τους γονείς τους και την κ. Μαρίκα Γεωργίου, διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας για την ευγενική παραχώρηση των χώρων και την αμέριστη συμπαράσταση.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές ανά κατηγορία βράβευσης πατώντας στο εικονίδιο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: