Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ» ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ :

 





ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ»

ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ : ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ


Σε συνέχεια Ερώτησης που κατέθεσε στις 04-11-2021 προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας απαντά θετικά και γνωστοποιεί ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, με βάση το οποίο η «Mάχη της Περαχώρας» καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.


Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:


«Σε σημερινή επιστολή που μου απέστειλε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας, σε απάντηση της  από 04-11-2021 Ερώτησής μου, με πληροφόρησε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά μου για καθιέρωση της Επετείου της «Μάχης της Περαχώρας», την 26η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας  για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση που ένα πάγιο αίτημα όλων των Περαχωριτών/Περαχωριτισσών, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας καθώς και όλων των μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής έχει δρομολογηθεί προς τη θετική κατεύθυνση. Ήδη αναμένεται η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.


Με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι συνέβαλα κι εγώ, ώστε η Επέτειος αυτή να προσλάβει και επισήμως την βαρύνουσα σημασία που ούτως ή άλλως έχει για τον τόπο μας. Ο εορτασμός αυτός θα υπενθυμίζει και στις επόμενες γενιές τον απελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας ενάντια στον τουρκικό ζυγό στην Επανάσταση του 1821.».


*Συνημμένη θα βρείτε την επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανού Πέτσα, σε απάντηση της από 04-11-2021 Ερώτησής μου, καθώς και σχετική με το θέμα φωτογραφία μου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Αθήνα, 17 - 12 - 2021 Αριθ. πρωτ.: 93739 

Ταχ. δ/νση: Ταχ. κώδικας: Πληροφορίες: 

Τηλέφωνα: Ηλεκ. ταχυδρ.: 

Σταδίου 27, Αθήνα 

101 83 

Α. Κουτσελάκη 

Ν. Καραβασίλη 

2131364033 

2131364311 

koinovouleftikos@ypes.gr 

Προς: 

Τη Βουλή των Ελλήνων 

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων & 

Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων 

Κοινοποίηση: 

Βουλευτή κ. Κόλλια Κωνσταντίνο Βουλή των Ελλήνων 

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 883/04-11-2021 Ερώτηση 

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στη διαδικασία έκδοσης σχετικού προεδρικού διατάγματος με το οποίο η 26η  Σεπτεμβρίου, επέτειος της Μάχης της Περαχώρας, ορίζεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας. 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

   Με εκτίμηση

   Κωνσταντίνος Κόλλιας
   Βουλευτής Νομού Κορινθίας - Ν.Δ.
   Βουλής 4 (Γραφείο 404) Τ.Κ. 105 62, Αθήνα
   Τηλ: 210-3243486, 210-3706397
   Fax: 210-3706597

Δεν υπάρχουν σχόλια: