Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η Άννη Θεοχάρη στο Gazzetta: «Πρέπει να έχουμε στο νου μας σε ποιον δίνουμε εξουσία»

 

Η Άννη Θεοχάρη στο Gazzetta: «Πρέπει να έχουμε στο νου μας σε ποιον δίνουμε εξουσία»

Θα σταματήσει να είναι ποτέ επίκαιρο;
Δεν νομίζω πως θα σταματήσει ποτέ να είναι επίκαιρο. Υπάρχει πιθανότητα άραγε να δημιουργηθούν κοινωνίες που να μην υπάρχουν εκείνοι που επιθυμούν την εξουσία αλλά κυρίως εκείνοι που διψούν για ελευθερία;

Πόσο δύσκολο ήταν να σωματοποιήσετε την κίνηση των ζώων;
Δεν δυσκολευτήκαμε πολύ διότι ο Άρης Μπινιάρης, ο σκηνοθέτης της παράστασης, μαζί με την Εύη Οικονόμου, την χορογράφο μας, μας έδωσαν από την αρχή των προβών μια κατεύθυνση πολύ συγκεκριμένη και με μέθοδο και οργάνωση βρήκε ο καθένας τα στοιχεία του κάθε ζώου που υποδύεται.

Τι πιστεύετε ότι μπορούν να μας διδάξουν;
Τα ζώα πάντα θα μας διδάσκουν πόσο σημαντική είναι η εναρμόνιση μας με τη φύση. Τα συγκεκριμένα ζώα της συγκεκριμένης φάρμας, είναι καταπιεσμένα, είναι ταλαιπωρημένα, τολμούν μια ουτοπική επανάσταση και το όνειρό τους ματαιώνεται. Αν θα κρατούσα κάποιο μήνυμα από όλη αυτήν την πορεία των ζώων της φάρμας είναι πως πρέπει να έχουμε στο νου μας σε ποιον δίνουμε εξουσία και ψήφο εμπιστοσύνης. Όσο αθώο και φωτεινό είναι ένα όνειρο τόσο σκοτάδι μπορεί να φέρει όταν πέσει σε λάθος χέρια.

Η Αννη Θεοχάρη

Χρησιμοποιείτε στοιχεία αυτής της πλευράς σας όταν παίζετε;
Η δουλειά του ηθοποιού είναι να αφηγείται ιστορίες. Το πώς, το γιατί και με ποιον τρόπο είναι κάτι που μας απασχολεί σε δεύτερο χρόνο. Ο πυρήνας είναι ένας: αφηγούμαι ιστορίες, είμαι ένας καλός παραμυθάς. Και κάπως έτσι όλα συνδέονται για μένα.

Η Αννη Θεοχάρη

«Οι γυναίκες χρειαζόμαστε ένα δίκτυο υποστήριξης»

Σας παρακολουθούμε και στην τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Υποδύεστε τη «Μένη». Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Η Μένη είναι ένας ρόλος που αγαπώ πολύ, από την πρώτη στιγμή ένιωσα πως ο χαρακτήρας αυτός είναι μια αποκάλυψη, μια σουρεάλ περσόνα που μόνο απόλαυση και χαρά μου προσφέρει. Δεν μπορώ να σου πω πως έχω δυσκολευτεί. Ίσα ίσα χαίρομαι και εμπνέομαι κάθε φορά που πάω για γύρισμα!

Αλέξανδρος Στεργιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: