Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Συνέντευξη με τον Ιωάννη Καραπανάγο για το θέμα της ασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας

 

Πρόσφατα διαβάσαμε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για ένα   περιστατικό που συνέβη στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Περαχώρας.

Ένα ζευγάρι στάθμευσε το αυτοκίνητό του για να επισκεφθεί τα αξιοθέατα (Ναός Ήρας, Φάρος) και όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί το αυτοκίνητό του και είχαν αφαιρεθεί προσωπικά αντικείμενα και μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμα για το ζευγάρι. Tο perahora.gr μετέβη στον προαναφερόμενο χώρο και ενήργησε επιτόπια έρευνα.

Διαπίστωσε ότι υπάρχουν δύο πινακίδες, σε τρεις γλώσσες η κάθε μία, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν πρέπει να αφήνουμε προσωπικά αντικείμενα, μέσα στο αυτοκίνητο. Συμπερασματικά. θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί, ένα ταξίδι αναψυχής, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε προβληματική κατάσταση.

Βέβαια, οι υπάρχουσες πινακίδες χρειάζονται συντήρηση και καλύτερη τοποθέτηση για να είναι αντιληπτές από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Επειδή ο επισκέπτης της περιοχής πρέπει να φεύγει ευδιάθετος και εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου μας και όχι στεναχωρημένος και ταλαιπωρημένος. Φρονούμε ότι κι εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Να τηρούμε τις οδηγίες των πινακίδων και να μην αφήνουμε πράγματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κοντά μας είχαμε τον δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καραπανάγο που προσφέρθηκε να μας πει τη γνώμη του για το θέμα αυτό.Τα όσα μας είπε, ακούστε τα στο παρακάτω βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια: