Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Αγαμέμνων του Αισχύλου. Θεατρική ομάδα Αρσινόη Από την γενική πρόβα ( Βίντεο & Φώτο)

 



Αγαμέμνων είναι τίτλος τραγωδίας του Αισχύλου, στην οποία περιγράφεται η επιστροφή του

 νικητή στρατηλάτη των Ελλήνων και η δολοφονία του από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Αποτελεί το πρώτο έργο της «Ορέστειας» (458 π.Χ.), της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Τα άλλα δύο είναι οι Ευμενίδες και οι Χοηφόροι. Στον Αγαμέμνονα περιγράφεται η επάνοδος του βασιλιά στην πατρίδα του, η υποδοχή και ο φόνος του, καθώς και ο φόνος της Κασσάνδρας την οποία είχε φέρει μαζί του ως τρόπαιο από την Τροία -κατ' άλλους, που την είχε ερωτευτεί. Το έργο ολοκληρώνεται με την έξαλλη ικανοποίηση της Κλυταιμνήστρας για το γεγονός ότι σκότωσε εκείνον που είχε θυσιάσει την κόρη της και με την ανακούφιση του Αίγισθου που επιτέλους θα πάρει πίσω τον θρόνο τον οποίο πιστεύει ότι δικαιούται. Ο χορός όμως αφήνει να εννοηθεί ότι τίποτα δεν μένει ατιμώρητο και ότι οι θεοί μπορεί να στείλουν τον Ορέστη για να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη.

 Πρωταγωνιστούν:

Μυρτώ Κορκα (Κλυταιμνήστρα)

Σάκης Φαρμάκης (Αγαμέμνων)

Τηλέμαχος Ζερβός (Κήρυκας)

Ιωάννα Γραικιωτη (Κασσάνδρα)

Ελένη Γλυκοφρύδη και Βασιλική Μπερτσια (κορυφαίες)

Επίσης....στο Χορό συμμετέχουν: Παναγιώτης Πανόπουλος Βασίλης Καλεας Δημήτρης Βασιλειάδης Δήμητρα Δρίτσα Κωνσταντίνος Μπισδας

Αφίσα - φωτογραφία Μίλτος

Παπαδημητροπουλος Φώτα -ήχος Κατερίνα Δογρανλη Ιστορική μελέτη Αναστασία Μαγγιριδη Φροντιστήριο - Υποδοχή Φοίβη Στριμενοπουλου και Μαρία Τσοκαλη Προλογίζει η Ελένη Τσονοπουλου.

Επιμέλεια σκηνοθεσίας Κωνσταντίνος Μπισδας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: