Ρεπορτάζ: Δώρα Μεθενίτη


Φως στα αίτια θα ρίξει η έρευνα του ΑΤ Κορίνθου, σε ότι αφορά το εργατικό δυστύχημα που έγινε εχθές τον πρωί στην Περιοχή των Ισθμίων.

Μέχρι αυτή την ώρα και σύμφωνα με έγκυρες πηγές του DMnews.g, το χρονικό του τραγικού συμβάντος έχει ως εξής:

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου, το ΑΤ Κορίνθου ενημερώθηκε τηλεφωνικά για εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στα Ίσθμια Κορινθίας σε άλσος που βρίσκεται πίσω από το Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων κατά την διάρκεια εργασιών κοπής δέντρων του συνεργείου, του Δήμου Λουτρακίου. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν 57χρονο υπάλληλο, μέλος του 4μελούς συνεργείου ο οποίος είχε τραυματιστεί.

Πως έγινε το ατύχημα

Το θύμα βρισκόταν εντός του καλαθιού ανυψωτικού οχήματος σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος και χρησιμοποιούσε ένα αλυσοπρίονο ώστε να κόψει τις κλάρες. Το αλυσοπρίονο όμως σφήνωσε σε μία από τις κλάρες κατά τη διάρκεια της κοπής, με αποτέλεσμα το θύμα να αφαιρέσει την ζώνη ασφαλείας που φορούσε ώστε να το απελευθερώσει για να συνεχίσει τη δουλειά του. Δυστυχώς, εκείνη τη στιγμή η κλάρα υποχώρησε και έπεσε επάνω στο καλάθι, σπάζοντας ένα μέρος του τοιχώματος όπως επίσης, άλλα κλαριά αγκιστρώθηκαν στα ρούχα του θύματος… και τότε έγινε το κακό!

Ο 57χρονος, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, αφού πρώτα χτύπησε στο όχημα και στη συνέχεια κατέληξε στο έδαφος. Αμέσως, οι συνάδελφοί του έτρεξαν να τον βοηθήσουν και διαπίστωσαν ότι είχε χτυπήσει στα άκρα του. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Η κατάσταση της υγείας του παρέμεινε κρίσιμη αλλά σταθερή έως τις 16:15 το απόγευμα που επιδεινώθηκε και στις 17:00… εξέπνευσε, σύμφωνα με πληροφορίες από εσωτερική αιμορραγία.

DMnews.g