Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Λουτράκι: Τρεις γευσιγνωστικές προτάσεις για το πρωί της Κυριακής στην παραλία





Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ Tast of Loutraki, 

το οποίο ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα 4 Σεπτεμβρίου.

 Η Κυριακή προσφέρεται για βόλτες και ενδιαφέροντα workshop, σαν αυτά που

 συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, για να γεμίσετε την Κυριακή σας.


Τρεις παράλληλες γαστρονομικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται το πρωί της

 Κυριακής στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου, το ένα πιο ενδιαφέρον από

 το άλλο, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι θα “ψηθείτε” όσο και εμείς.

Γευσιγνωσία σταφίδας

Η Κορινθιακή σταφίδα γνωστή στους αρχαίους Έλληνες από τα ομηρικά χρόνια, 

καλλιεργείται μέχρι σήμερα στην Νεμέα Κορινθίας και είναι μέρος της υγιεινής, 

μεσογειακής διατροφής. Η σταφίδα του Golden Black είναι βιολογικής καλλιέργειας,

 μικρής παραγωγής, αποξηραίνεται σε ειδικά κατασκευασμένες σκιές, ώστε να μην

 έρχεται σε επαφή με το έδαφος, να αερίζεται και να μην επιδρά κατευθείαν πάνω της 

η υπεριώδης ακτινοβολία. Η αργή αποξήρανση στη σκιά επιτρέπει την διατήρηση των

 ιδιαίτερων αρωμάτων, του κυανόμαυρου φυσικού χρώματος των ραγών, του γεμάτου 

σώματος και φυσικά την αυθεντική της γεύση. Ο κ. Μάζος Γιώργος θα επιχειρήσει να

 μας βάλει – έστω και για λίγο – στο μαγικό κόσμο της Κορινθιακής σταφίδας, μέσα από 

ένα workshop γευσιγνωσίας.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 10:30-11:30
Είσοδος ελεύθερη

Γευσιγνωσία με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου

Το Experience Περαχώρας μας έχει συνηθίσει σε όμορφες δράσεις. Μια από αυτές 

θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακή, σε συνεργασία με πανελλήνιας φήμης παραδοσιακά 

τοπικά ζυμαρικά “Βλάχα”. Και τι είναι αυτό που θα γευτούμε στην εν λόγω γευσιγνωσία;

 Πρασοτυρόπιτα, Τραχανοκεφτεδάκια και φλογέρες. Ολα χειροποίητα, όλα ανήκουν σε 

μια κατηγορία από γεύσεις που δεν βρίσκονται έντονα στην καθημερινότητα μας, με 

συνδυασμούς που υπόσχονται να μας κερδίσουν.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 11:30-12:30
Είσοδος ελεύθερη

Γευσιγνωσία κορινθιακής μπύρας

Αν είσαι ανάμεσα σε εκείνους που πίστευαν μέχρι σήμερα πως η Κορινθία δεν παράγει

 δική της μπύρα, τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος καθώς ήδη παράγονται δύο διαφορετικές 

και φυσικά ακόμα περισσότερες διαφορετικές ετικέτες.

Μία από αυτές είναι η Canal Dive και μαζί της θα προσπαθήσουμε – με την πολύτιμη βοήθεια

 του Χαράλαμπου Ντιγκιρλάκη – θα ανακαλύψουμε γευστικές νότες σε κάθε γουλιά

Οι δύο πιο γνωστές ετικέτες είναι οι Pilsner και Brown Ale. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε

 μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη, μια αγνή και φυσική μπύρα, με ελαφρύ άρωμα και γεύση

 βύνης ελληνικού κριθαριού, «την ψυχή της μπύρας» και με ελαφριές νότες από αυθεντικού

ς λυκίσκους της κορινθιακής γης. Είναι φυσικά
θολή, πλούσια σε γεύση αλλά ευκολόπιοτη με την χαρακτηριστική πικράδα των Pilsner σε 

ισορροπία με τη βύνη και με ιδιαίτερη επίγευση.

Πότε: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
Που: Beau Rivage, παραλία Λουτρακίου
Ωρα έναρξης: 12:30-13:30
Είσοδος ελεύθερη

ΠΗΓΗ ΚLIFE


Δεν υπάρχουν σχόλια: