Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Περαχώρα: Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας «ταξίδεψε» με το Μουσικόπτερο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου



Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 με την παρακολούθηση

της Μουσικοθεατρικής παράστασης «Ταξίδι με το Μουσικόπτερο» ομόρφυνε και έγινε πιο μελωδική η σχολική μας εβδομάδα, με ένα μουσικό ταξίδι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Το «Μουσικόπτερο» μάς ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, σε μουσικές που ξέρουμε τόσο καλά σαν να τις ξέρουμε από πάντα. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά σε ειδικές, εμπνευσμένες διασκευές πασίγνωστες μελωδίες της κλασικής μουσικής και της όπερας, θρυλικά μουσικά θέματα κινηματογραφικών ταινιών του εικοστού αιώνα, αγαπημένα τραγούδια από μιούζικαλ και ταυτόχρονα γνώρισαν πώς, πότε και από ποιους γεννήθηκαν αυτά τα μουσικά διαμάντια. Στο τέλος, οι συντελεστές έκαναν παρουσίαση των οργάνων στους μαθητές παροτρύνοντάς τους να μάθουν και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της Μουσικής!

anigif 2

Συγχαρητήρια στον Αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο, στους εξαίρετους μουσικούς και σε όλους τους συντελεστές για την παιδαγωγική τους προσέγγιση!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: