Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Προβολή των δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Snapshot 3 27 5 2022 9 43 πμ 1





Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σχολεία από όλη τη χώρα ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε με υλικό από τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ένταξης και συμπερίληψης που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους το οποίο αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία του σύντομου βίντεο από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα, στο 10:50 εμφανίζονται στιγμιότυπα που επιλέχθηκαν από:

α) Τις Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία από το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.
β) Την υλοποίηση του Προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.
γ) Την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων δράσεων αφορούσε τη Συμπερίληψη τριών διαφορετικών σχολείων στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: