Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Δημοτικό Σχολείο περαχώρας: Επίσκεψη στα Παιδικά Εργαστήρια Πειραμάτων Intelligence





Η Πέμπτη, 23η Φεβρουαρίου 2023 ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική, γεμάτη χημεία και εντυπωσιακά πειράματα ημέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας, που επισκέφτηκαν τα Παιδικά Εργαστήρια Πειραμάτων Intelligence στην Κόρινθο! Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο κ. Γιώργος Ριζογιάννης και ο κ. Αλέξανδρος Ριζογιάννης, οι φυσικοί των εργαστηρίων.


logo transparent e1623250076521

















Οι μικροί μας επιστήμονες χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες ομάδες και πολλές μικρότερες υπο-ομάδες και έπιασαν δουλειά! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και  των Α’ και Β’ τάξεων ξεκίνησαν δημιουργώντας διοξείδιο του άνθρακα, ανακατεύοντας ξύδι με σόδα. Με το διοξείδιο του άνθρακα έσβησαν κεράκια «μαγικά» και φούσκωσαν μπαλόνια, χωρίς να τα φυσήξουν! Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν με την πυκνότητα διαφορετικών υγρών και γέμισαν τα δοχεία τους με χρωματιστά υγρά που δεν ανακατεύονται!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων αρχικά πειραματίστηκαν με τα οξέα και τις βάσεις. Είδαν πώς τα οξέα και οι βάσεις αλλάζουν το χρώμα του δείκτη από κόκκινο λάχανο και έμαθαν ότι τα οξέα κάνουν τον δείκτη κοκκινωπό, ενώ οι βάσεις μπλε-πράσινο. Στη συνέχεια, o ενθουσιασμός κυριάρχησε καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες έφτιαξαν το δικό τους slime σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

anigif 8

Στο τέλος, ο κύριος Γιώργος μας έκανε επίδειξη πώς δημιουργείται η καυτή ανάσα του δράκου και πώς εκρήγνυται ένα ηφαίστειο. Ήταν αλήθεια πολύ εντυπωσιακά και τα δύο!

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:09

Κύριε Γιώργο, κύριε Αλέξανδρε,

σας ευχαριστούμε που μας μυήσατε στον εντυπωσιακό κόσμο των πειραμάτων!





Δεν υπάρχουν σχόλια: