Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Πασχαλινά παραδοσιακά αυγοκούλουρα από το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

IMG 20220415 110118

Την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας είχαν την

ευκαιρία να υποδεχθούν μέλη του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας για μία πασχαλινή βιωματική δράση.

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να ζυμώνουν με πατροπαράδοτη συνταγή και να πλάθουν πασχαλινά κουλουράκια αλλά και να βάφουν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο.

anigif 3

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, ανοιχτό προς την τοπική κοινωνία, συγχαίρει την προσπάθεια των διοργανωτών καθώς μέσω των βιωματικών δράσεων του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας  οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έρχονται σε επαφή με την ιστορία, τις παραδόσεις τα ήθη κι έθιμα του τόπου τους και μπορούν να τα διατηρήσουν ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Η Προϊσταμένη κ. Βουδούρη Αγγελική και ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας ευχαριστούν θερμά τη Διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Μαρίκα Γεωργίου και τις κυρίες που συνέβαλαν στην παρασκευή παραδοσιακών κουλουριών και στη βαφή των αυγών με τους μαθητές και τις μαθήτριες κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέματα από την πλούσια παράδοση, τα έθιμα και την ιστορία της Περαχώρας.

Τα αυγά ήταν μια προσφορά του οπωροπωλείου “Φρουτόκοσμος” στην Περαχώρα.

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: