Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Εθελοντική Δράση Καθαρισμού με σύμπραξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

2023 LCUE banner

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του

Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου πήραν μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της δυτικής πλευράς της Λίμνης Βουλιαγμένης Ηραίου Περαχώρας.  Ο εθελοντικός καθαρισμός  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη, Μάιος – Ιούνιος 2023” της HELMEPA (Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος).

Ουσιαστική  ήταν η συμβολή και η στήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος  του Αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχου Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Σακελλαρίου Αναστάσιου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Μουζάκη Αθανάσιου με το προσωπικό καθαριότητας. Η Σχολική Επιτροπή φρόντισε για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το Λουτράκι και την Περαχώρα ενώ το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου μερίμνησε για τα γάντια, τα μαντηλάκια καθαρισμού, τα αντισηπτικά και  τις διαφορετικές σακούλες για τη επιτόπου διαλογή των απορριμμάτων.

Ο καθαρισμός, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, κάλυψε παραλιακό τμήμα της δυτικής παραλίας της Λίμνης Βουλιαγμένης και συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α. τα οποία καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν σύμφωνα με τις λίστες καταγραφής της HELMEPA.

anigif

 

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική  ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του Δημ. Σχ. Περαχώρας κ.κ. Δεβούρου ΑθηνάΚαλαθά Βασιλική και Πιθαμούδη Γεώργιο αλλά και τις εκπαιδευτικούς του 3ου Δημ. Σχ. Λουτρακίου κ.κ. Γιαννακοπούλου ΟλυμπίαΔόσχορη Ευαγγελία και Κουτσοδήμου Κωνσταντίνα που συνεργάστηκαν με χαρά, συμμετείχαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών. Παράλληλα, όλοι μαζί, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, θαύμασαν τη Λίμνη Βουλιαγμένης Ηραίου Περαχώρας, ένα εκπληκτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς, γνώρισαν νέους φίλους, συνεργάστηκαν άψογα, έπαιξαν και έδωσαν υπόσχεση να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: